Lifestyle

Geef jouw Instagram-tijdlijn een boost met deze inspirerende accounts

Waarschijnlijk staat jouw Instagram-tijdlijn vol met influencers die het picture perfect leventje leiden. Leuk om te volgen, maar een beetje afwisseling met het echte leven kunnen we wel gebruiken. Verhalen met diepgang of een versje om je dag op te vrolijker. Daar worden we uiteindelijk een stuk gelukkiger van, toch ;-)? Girlscene zet de leukste en meest inspirerende Instagram-accounts op een rijtje.

Humans of New York
Voor sommigen van jullie een oude bekende, maar dit acount mag niet in deze lijst ontbreken. Het inmiddels wereldberoemde ‘Humans of New York’ begon als Facebookpagina en heeft tegenwoordig ook een Instagram-account. De persoon achter ‘Humans of New York’, Brandon Stanton, fotografeert en interviewt mensen op straat. Dit levert interessante, ontroerende en grappige verhalen op. Voor de liefhebber: er bestaat inmiddels ook een Humans of New York-boek.

View post on Instagram
 

Humans of Amsterdam
Als wij ‘Humans of NY’ aanbevelen, kunnen we ‘Humans of Amsterdam’ natuurlijk niet achterlaten. Debra Barraud interviewt en fotografeert allerlei mensen in Amsterdam. Houdt de zakdoekjes alvast klaar, want ook dit account staat bomvol met mooie en ontroerende verhalen. 

View post on Instagram
 

Earth Explorerer
JD Andrews reist de hele wereld over en legt alles vast. Zijn feed is gevuld met adembenemende foto’s waar wij direct reiskriebels van krijgen.

View post on Instagram
 

Versjes van Lars
Voor de liefhebber van kleine versjes: Lars van der Werf schrijft mooie, korte gedichtjes en verzamelt ze op zijn Instagram. Ook heeft Lars een boek uitgebracht, leuk om cadeau te doen.

View post on Instagram
 

Jimmy Marble
Jimmy Marble is een fotograaf en filmmaker in LA. Zijn tijdlijn staat vol met prachtige foto’s en korte filmpjes. 

View post on Instagram
 

Doug The Pug
Het account van Doug staat vol met hilarische foto’s. Maar wees gewaarschuwd: na het zien van dit account wil je niets anders dan een pug.

View post on Instagram
 

Homepolish
Er is niks beter dan ongegeneerd binnengluren bij anderen. Doe inspiratie op voor jouw (toekomstige) huis en droom weg bij de mooiste interieurfoto’s op ‘Homepolish’.

View post on Instagram
 

Karl the Fog
San Francisco ooit bezocht? Dan is de mist jou vast niet ongemerkt voorbijgerolt. Het is namelijk vaak mistig, heel vaak. Deze mist heeft ook een naam: Karl The Fog (ja, echt waar). Tijdens mijn (Girlscene’s Sophie) stage in San Francisco heb ik heel wat uurtjes met Karl doorgebracht. Wat blijkt? Karl heeft zijn eigen (hilarische!) Instagram-account. Dit account konden wij je niet onthouden. 

View post on Instagram
 

Michelle Elman
Michelle Elman’s account draait om body positivity. Ze is een body positivity-coach en TEDx speaker. Michelle wisselt foto’s af met inspirerende tweets. You go girl! Meer body positivity-accounts vind je hier.

View post on Instagram
 

Rupi Kaur
Nog een inspirende vrouw in dit rijtje. De Canadese Rupi is dichter, schrijver en illustrator. Haar dichtbundel Milk & Honey stond 52 weken op de New York Times-bestsellerlijst.

View post on Instagram
 

Ruud Splinter
Droom weg bij het account van Ruud. De Amsterdamse fotograaf legt strideby’s vast, mensen die nonchalant door Amsterdam struinen.

View post on Instagram
 

Beeld: iStock

Must reads 👀