Beauty

Cold brew hair: deze haartrend zie je overal in 2019

We genieten nog van de laatste zonnenstralen, maar langzaam doet het herfstige weer zijn intrede. Je hebt je zomergarderobe al verwisseld en je herfstcollectie op orde gebracht én het najaar is de perfecte tijd voor een nieuwe coupe. Wij gingen op onderzoek uit en wat blijkt, dé trend voor deze herfst is gebaseerd op een zomers drankje! Namelijk, de cold brew-kleur. Zeker voor meiden met bruine lokken is deze look ideaal. De trend wordt steeds populairder en wij snappen wel waarom.

drankje herfst haartrendTijdens de hete zomermaanden ruilen we onze warme drankjes massaal in voor de iced versie. Nu zijn er een stelletje koffie-fanaten een tikje doorgeslagen. Er is namelijk een haarkleur trend ontstaan die de kleur heeft van een ijskoffie! Een kapster gaf een klant een nieuwe coupe met deze kleur en ze postte het vervolgens op Instagram. De volgende keer dat je de salon inloopt hoef je dus alleen een frappucino mee te nemen en de kapster weet genoeg. Krijg je ook spontaan zin in een ijskoffie? Zo maak je hem zelf.

View post on Instagram
 

Wat is cold brew haar?
De haartrend imiteert simpel gezegd de manier van melk die in de koffie wordt geschonken door een mix van highlights. Net als dat je bij de Starbucks elke gewenste smaak en melk te kiezen hebt, mag je dit ook bij de cold brew-trend doen. Je kan voor de complete brunettelook gaan met redelijk donkere tinten of voor de subtiele, lichtere, milky highlights. We gaan het niet ontkennen, het is een prachtige kleur! Heb je nog nooit je haar geverfd? Lees dan deze tips.

View post on Instagram
 

Hoe krijg je deze look?
Thuis aan de slag gaan met high- en lowlights is een optie, maar als je het gewenste resultaat 100% zeker wilt hebben is het toch beter om het door een professional te laten doen. De kunst is namelijk om gouden en bruine tinten door je haar naar beneden te ‘swirlen’. Zoals de kleur die je koffie krijgt als je de melk erin schenkt. Nadat je het haar lichter maakt, moet je het goed blijven verzorgen zodat de kleur mooi blijft. Staat er bij jou al een afspraak in je agenda? Schenk jezelf een nieuwe haarkleur in en vergeet niet je barista kapper te bedanken.

Bron: Flair.be, Refinery29.com | Beeld: iStock