Fashion

Dit zijn de 9 nieuwste schoenentrends voor deze winter

Voor dit najaar kan je qua schoenen werkelijk alle kanten op. Één ding is zeker, je winterse stappers vallen zeker op. Lompe laarzen, bikerboots met gespen, lakleren hakken, cowboylaarzen en zelfs de Spice Girls platform hakken maken een comeback. Niks is te gek in 2019. Wij hebben speciaal voor jou negen de nieuwste schoenentrends van deze winter op een rijtje gezet.

1. De regenlaarzen
Voor deze winter zijn we helemaal ‘waterproof’. Alle grote modemerken ontwerpen namelijk de gekste regenlaarzen. Sommigen zijn doorzichtig, andere hebben juist felle primaire kleuren. Deze regenlaarzen zijn er ook met een hak. Laten we eerlijk zijn, wie wil er nou niet fashionable bijlopen in de regen.

Hip de regen, regenlaarzen |€110

2. De minihak
De hoge hakken zijn helemaal uit dit seizoen. De minihak, ook wel de kitten heels genoemd, is hét nieuwe fashion item wat je sowieso in je kast moet hebben. De minihak is eigenlijk het zusje van de stiletto. De vorm is hetzelfde alleen de hak is veel korter. De kitten heels combineren met kleurrijke sokken is een must dit jaar. Doormiddel van de kleurrijke sokken kan je nu het hele jaar door hakken dragen. Love it!


Asos, mini hak |€20,50

3. De stevige laklaarzen
Naast de regenlaarzen zijn de stevige laklaarzen ook weer helemaal in. Deze laarzen zijn in verschillende soorten en maten te koop. De hak van deze laklaarzen zijn wat dikker dan de normale hakken. Ze lijken vooral op platform hakken, maar zijn alleen net iets lager. Deze hakken worden door de grote modehuizen ontworpen met één of twee strepen op de zijkant van de laars.

Sacha, laklaarzen |€65

4. Spice Girls platformhakken
Eén van de meest populaire meidengroepen Spice Girls waren voorbeelden voor de fashion industrie. Ook dit jaar besloten de grote merken een Spice Girls-ontwerp in de wintercollectie van 2018 toe te voegen: de Spice Girls platformhakken. Ze komen in alle soorten en maten voor in de nieuwe wintercollectie. Van krokodillenprint tot lakleren platformhakken, niks is te gek.

Sacha, platformhakken |€49

5. Dad sneakers
Sinds Balenciaga begon met de Dad sneakers zijn ze niet meer uit de modewereld weg te slaan. Ze worden ook wel de ‘Ugly & Chunky’ sneakers genoemd en zijn in alle kleuren te koop. Het favoriete model is toch de sneakers met de primaire kleuren. Deze kleuren zou je zelf nooit bij elkaar uitkiezen maar staan toch mooi bij elkaar.

Sacha, dad sneakers |€60

6. Biker boots met gespen
Sinds de zomer van 2018 zijn de gespen als accessoire niet meer weg te denken uit onze kledingkast. Niet alleen is de gesp leuk als een riem, maar ook op je biker boots is het helemaal hot and happening. Elke influencer heeft wel een paar biker boots met gespen in haar kast staan. Als dat nog geen teken is voor een trend weten wij het ook niet meer.

Asos, biker boots met gesp |€65

7. Het kunstwerk
De tijd van de normale pump is voorbij, want ze worden tegenwoordig steeds kleurrijker. Designers maken er de gekste creaties van. De vorm van de hak blijft eenvoudig, maar de textuur en de hak worden met de dag gekker. Glitterveren op de bovenkant van de schoen en een deurknop als hak, durf jij het aan?

Nordstorm, Flow feather sandal |€1130

8. Cowboylaarzen
Designers worden steeds creatiever als het aankomt op de cowboylaarzen. Vroeger waren de cowboylaarzen echt een trend. Dat is heel lang ook anders geweest, het was een tijd lang een no-go. Deze trend komt dit jaar weer helemaal terug. Een lange jurk met een paar stoere laarzen er onder is helemaal de trend voor het najaar.
Sacha, cowboylaarzen |€150

9. Slouch-boot
Voor de Slouch-boot reizen we terug naar de 70’s. ‘Old school’ komt weer helemaal terug dit seizoen. Deze 70’s laars is perfect te combineren met jeans of een jurkje. We willen eigenlijk niet meer zonder deze trend en we hebben de Slouch-boot in bijna elke kleur in onze kast.

Nordstorm, Slouch boots |€145

Nu je weer helemaal bent bijgepraat over de nieuwste schoenentrends van deze winter zijn we erg benieuwd naar jouw favoriete schoenen. Blijf je in je comfortzone met de Dad sneakers of ga je er helemaal voor met een kunstwerk aan je voeten?

Bron: Vogue.com, Harpersbazaar.com, Whowhatwear.com |Beeld: iStock