Fashion

Deze 9 trendy kleuren ga je overal zien deze winter

Als de winter dichterbij komt lijkt het alsof iedereen steeds meer zwart draagt. Of het nou ligt aan het feit dat de dagen steeds grijzer en grauwer worden of omdat zwart een makkelijke kleur is om te combineren. Op een gegeven moment gaat elke dag zwart dragen vervelen. Je zoekt in je kledingkast naar andere kleuren maar hebt geen idee wat je in het winterseizoen moet dragen. Gelukkig hebben wij de mooiste winterkleuren voor je op een rijtje gezet. Dit zijn negen kleuren die perfect bij de winterperiode passen.

1.Marsala
Marsala is een roodbruine wijnkleur die lijkt op burgundy of kastanjebruin. Dit is een hele mooie kleur die iedereen goed staat. Of je de kleur marsala nou als lippenstift, jurkje of coltrui draagt, het matcht overal mee.

2. Mosterdgeel
Je verwacht het misschien niet, maar deze kleur is perfect voor de herfst en winter. Je ziet mosterdgeel veel terug in de kleuren van de natuur. Mostergeel is een zachte, warme en geruststellende kleur en staat vooral goed bij dikke truien en warme sjaals.

3. Olijfgroen
Hoewel olijfgroen meestal wordt gezien als een herfstkleur, is er niet dat je ervan weerhoudt om deze winter ook olijfgroen te dragen. Variaties zoals jagersgroen en legergroen worden ook steeds populairder in de modewereld. Wollen winterjassen of spijkerbroeken, elk kledingstuk is prachtig in een olijfgroene tint. Deze kleur wordt steeds makkelijker te matchen en geeft een mooi contrast met de heldere sneeuw en grijze lucht.

4. Marineblauw
Marineblauw is een eenvoudig alternatief voor zwart. Het is een donkere kleur en gemakkelijk te combineren. Maar marineblauw is niet zo saai als de kleur zwart. Variaties van donkerblauw komen ook vaker voor in het winterseizoen. Een grote sweater in marineblauw is een goede keus voor je winterlook.

5. Grijs
Grijs is het nieuwe zwart. Vooral in de winter komt grijze kleding vaak terug in de winkels. Het is een echte comfortkleur. Grijs is niet te licht, maar ook niet te donker is. Met de kleur grijs voel je je absoluut niet saai. Het is een comfortabele kleur omdat het minder opvalt dan wanneer je primaire kleuren draagt.

6. Burgundy
Burgundy is altijd al een geweldige kleur voor de winter. Het is een donkere versie van rood waar je minder in opvalt. Als felrood niet helemaal je ding is, is burgundy de juiste kleur voor jou. Deze kleur voegt iets vrolijks toe aan het sombere weer. Deze wijnkleur past perfect in je kledingkast omdat je burgundy overal mee kan combineren. Ook als de feestdagen dichterbij komt is het handig om een jurkje in de burgundy kleur in je kast te hebben.

7. Crèmewit
Verwar crèmewit niet met zomerwit, want het zijn twee totaal verschillende kleuren. Crèmewit is een wit met een gelige ondertoon. Als je deze twee kleuren naast elkaar legt zie je daar duidelijk verschil in. Crèmewit is goed te combineren met donkerdere kleuren. Het geeft een frissere uitstraling aan je winterse look.

8. Aubergine
Als je je meer op je gemakt voelt in donkere kleuren is Aubergine dé kleur voor jou. Deze kleur paars is een donker alternatief voor bordeauxrood. Niet alleen is deze kleur uniek, maar ook een goede aankoop voor in je (winter)garderobe.

9. Oudroze
Beginnen de aardetinten je te vervelen? Geen probleem! Er zijn ook meer vrouwelijke opties. Pasteltinten dragen kan prima in de winter. Een crèmewitte coltrui met een oudroze vest er overheen is de perfecte combinatie.

Dankzij deze tips weet je precies welke kleuren perfect zijn voor het winterseizoen. Dit bespaart je ontzettend veel tijd in de ochtend. Je hoeft nooit meer te twijfelen over welke kleuren je aan moet en hoe je deze matcht in de winter.

Bron: Bustle.com, Whowhatwear.co.uk, Sheimagazine.com | Beeld: iStock

Must reads 👀