Lifestyle

Girls Issues: 'Ik heb het gevoel dat ik mijn beste vriendin kwijtraak'

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die het gevoel heeft dat ze haar beste vriendin kwijtraakt. 

Hoi hoi!

Mijn beste vriendin en ik zitten nu sinds twee jaar niet meer bij elkaar in de klas en we hebben dus allebei een hoop nieuwe vrienden gemaakt. Het is nu alleen zo dat wij alleen nog maar op de zondag afspreken en elkaar doordeweeks alleen even snel in de pauze zien. Ik vind dit persoonlijk best wel jammer en als ik haar doordeweeks app of bel reageert ze vaak niet. Dan hoor ik later dat ze met mensen aan het voetballen was. Ik heb pas aangekaart dat ik het heel jammer vind dat ze zo weinig tijd heeft en dat ik graag vaker wil afspreken.

Volgens mij dacht ze dat ik het niet serieus meende, want ze zei dat ze doordeweeks heel vaak moest werken en dat ze op vrijdag vaak gaat voetballen, dus dat ik maar op zaterdag moet bellen. Toen ik zei dat ik dan vaak moet werken zei ze: "Ja dan houdt het op haha". Ik heb het toen daarbij gelaten omdat ik er geen drama van wilde maken. Nu zei ze pasgeleden dat ze misschien niet meer op de zondag af wilt spreken omdat ze moet studeren en dat ze niet weet wanneer ze het anders moet gaan doen. Ik zei toen dat de zondag de enige dag is dat wij afspreken en toen zei ze: "Ja sorry, maar ik weet anders niet wanneer ik het moet doen". Ze is hier verder nog niet op terug gekomen, maar ik voel me er wel stom over. Ik heb het gevoel dat ik mijn beste vriendin kwijtraak. Is dat heel raar gezegd? Maar nu is mijn vraag aan jullie wat ik moet doen.

Lieve groetjes,
Hannah
telefoon vriendin boos

Lieve Hannah,

Wat vervelend dat jij het gevoel hebt dat jij je beste vriendin misschien kwijtraakt en dat ze je niet serieus neemt. Is er misschien iets gebeurd waardoor jullie ruzie hebben gehad en ze misschien nog ergens mee zit? Het beste is om gewoon eerlijk te zijn en haar te vragen of er iets aan de hand is. Vraag of je haar onder vier ogen kan spreken en leg aan haar uit hoe jij je voelt. 

Als jullie echt goede vriendinnen zijn, is er altijd wel een gaatje in jullie drukke agenda. Probeer samen een oplossing te vinden! Als ze het op de zondag bijvoorbeeld druk heeft met leren is het misschien een leuk idee om samen in de boeken te duiken. Zo breng je samen tijd door en ben je ook nog eens productief én help je elkaar. Het zou heel zonde zijn als jullie vriendschap hierdoor kapot gaat. Praten is echt de beste manier om meer duidelijkheid te krijgen. Weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken? Lees dan dit artikel voor nog meer tips ;-). Heel veel succes!

Liefs,
Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je 'Girls Issue' en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.​

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook