Ken de feiten over huidveroudering!

Beauty door Redactie

Misschien vind je het nog te vroeg om over na te denken, maar het kan nooit kwaad. Voorkomen is beter dan genezen toch? Als je nu zorgvuldig om gaat met je huid, scheelt het later weer een aantal rimpels. Wij zetten een aantal skinfacts op een rijtje.

rimpels

Dermatologen zijn er nog niet helemaal uit over wanneer je huid begint af te takelen. De meningen zijn hierover nogal verdeeld, maar het getal ligt ergens tussen de 25 en de 32. Zolang je nog niet die leeftijd hebt bereikt, groei je naar een piek toe. Op het moment dat je over die piek heen bent, zal je lichaam gaan verouderen. Vanaf dan zullen er rimpels, pigmentvlekken en andere ouderdomskwaaltjes ontstaan. Een donkere huid is beter beschermd tegen de zon, dan een lichte huid. Licht getinte mensen hebben dus sneller last van rimpels. Maar mensen met een donker kleurtje krijgen weer sneller last van pigmentvlekken bij ouderdom.

Iedere huid is anders en rimpels houd je natuurlijk nooit helemaal tegen, maar er zijn wel een paar do’s & dont’s. Misschien is het nu nog te vroeg om met rimpelcrèmes aan de slag te gaan, maar er zijn wel een aantal dingen die de kans op toekomstige rimpels verminderen.

rimpels

Veel, heel veel H2O!
Rimpels ontstaan door een vochttekort in het lichaam. Zorg dus dat je voldoende drinkt. Het is sowieso al gezond om per dag minimaal 1,5 liter water te drinken, maar het helpt dus ook je huid mooi te houden. Drankjes zoals koffie, thee, cola, Red Bull tellen hierbij niet mee.

rimpels

Don’t smoke please
Het natuurlijk al lang bekend dat roken slecht voor je is. Er staat niet voor niets op het pakje ‘Roken is dodelijk’. Sigaretten zijn dan ook dodelijk voor je huid. De stoffen in een sigaret zorgen ervoor dat je bloedvaten vernauwen en dit heeft tot gevolg dat je huid minder doorbloed is. Minder doorbloeding, betekent een grauwe huid en rimpels. Nergens goed voor dus…

rimpels

Zon, zee & strand
Op vakantie met je handdoekje klaar om lekker bruin te worden, heerlijk! Maar pas op! Door veel zonnen, droogt je huid uit en door uitdronging ontstaan... inderdaad, rimpels. Dus zorg dat je je altijd goed beschermd tegen de hoge UV-straling.

rimpels

Make-up
Foundation, poeders en andere smeersels op je gezicht verstoppen de porië. Hierdoor kan je huid niet meer goed ademhalen en dat veroorzaakt uitdroging. Als je je gezicht elke avond goed schoonmaakt, verminder je de verstopping.

rimpels

Voeding
Ook voeding is heel belangrijk bij het mooi houden van je velletje. Eet veel groente, fruit, vezels, mager vlees en vis. Je mag natuurlijk af en toe even lekker snoepen, maar probeer het te beperken. Hoe vaker je vet eten naar binnen werkt, hoe meer je dat zal gaan zien aan je huid.

Als je gezond leeft, verminder je de kans op veel rimpels aanzienlijk. Sporten, lachen, gezond eten, goed slapen, weinig alcohol, geen drugs, niet teveel zonnen en weinig snoep. Wanneer je goed voor jezelf zorgt, zal dit zich ook aan de buitenkant uitten. Is het moment daar dat je rimpels begint te krijgen, dan kan je beginnen met smeren. Eerder kan natuurlijk ook, maar als je de bovenstaande tips opvolgt, dan kom je al een heel eind.

rimpels

Wat doe jij om je huid gezond te houden?

Door Myrre