Lifestyle

8 dingen om te doen als je een dag alleen bent in de kerstvakantie

Yes, het is kerstvakantie. Eindelijk! Je hebt zeeën van tijd en bent ready om leuke activiteiten te ondernemen. Maar wat nou als je vriendinnen geen tijd hebben en je ouders werken? Geen paniek. Dit betekent helemaal niet dat jij je moet vermaken met vijftien jaar oude Dr. Phil afleveringen. Er zijn tal van leuke activiteiten die jij in je eentje kan ondernemen. 

Vrijwilligerswerk

Dit is misschien niet het eerste wat in je opkomt, maar dit is enorm leuk en leerzaam. Plus je doet iets goeds voor de maatschappij. De kerstperiode is de uitgerekende tijd om vrijwilligerswerk te verrichten. Veel organisaties kunnen wel een extra handje gebruiken in soepkeukens of met donaties sorteren.

Fotografie
Misschien heb jij een camera, of hebben je ouders een spiegelreflexcamera die je mag lenen. Zo niet, dan werkt je mobiel ook prima. Ga erop uit en experimenteer met fotografie. Niets is zo magisch als de verlaten, besneeuwde straten tijdens Kerstmis. Dus maak hier gebruik van ;-).

Bioscoop
Het zal misschien wat vreemd voelen als jij in je eentje een bioscoopzaal binnenwandelt, maar wij garanderen dat dit een life-changing experience is. Koop een flinke bak popcorn, zak onderuit in je bioscoopstoel en geniet van deze welverdiende me-time. Enne, voor wie zich druk maakt om wat anderen denken: hou jij je ooit bezig met anderen in de zaal? Daarnaast is het toch donker, niemand die het ziet. Go, go, go!

Gingerbread huisjes
Er gaat niks boven een gingerbread house. Ze staan enorm schattig en (misschien nog wel belangrijker) ze zijn eetbaar. Scoor een bouwkitje en decoreer er op los. Bak je het liever helemaal zelf? Lees hier hoe. Yum!

kerst solo activiteit

Fotoalbums

Dit is misschien wel de meest uitgestelde activiteit ooit: fotoalbums maken. We roepen allemaal heel hard dat we ‘er echt dit jaar mee beginnen’, maar ondertussen staan jouw groep 8-foto’s nog steeds op de harde schijf van je ouders. Tijd om hier verandering in te brengen. Verzamel al jouw leukste foto’s, koop een leuk fotoalbum en plakken maar. Versier je album met glitterpennen en stickers en klaar is kees. Nu zijn al jouw hoogtepunten (en dieptepunten) vereeuwigd.

DIY kerstcadeaus
Knutselen is een heerlijk tijdverdrijf en werkt ook nog eens ontspannend. Plus hoe leuk is het als je er ook nog iemand blij maakt? Ook mooi meegenomen: je ouders en opa’s en oma’s vinden zelfgemaakte cadeaus vaak veel leuker. Tijd om te knutselen dus! Maak bijvoorbeeld een ‘potpourri’. Vul een mason jar met verschillende specerijen (kaneel, steranijs, kruidnagel), schijfjes sinaasappel, cranberries en rozemarijn. Doe een mooi lint om de pot en you’re all done. Dit ruikt heerlijk en staat mooi. Hier vind je meer DIY cadeau ideeën. 

Maak een kerstplaylist
Meeblèren met jouw favoriete kerstliedjes is nog veel leuker met een zelfgemaakte playlist. Verzamel jouw favo holiday tunes en je bent nog maar een klik verwijderd van jouw beste Mariah Carey-impressie. Oordopjes, anyone?

Kerstfilm marathon
Houd de hele dag een marathon van de meest grappige en zoetsappige kerstfilms. Maak een fort van dekens, zet een pot thee en trek een zak chips open. Jij komt hier voorlopig niet meer onder vandaan. Inspiratie voor de leukste kerstfilms vind je hier.

Bron: Countryliving.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook