Detox your body!

Beauty door Redactie

We willen allemaal vaak zo strak mogelijk de lente/zomer ingaan. Een platte buik en strakke billen voor bikinimomenten. Maar soms is het belangrijker dat je gezond bent en dat je je goed voelt. Want wanneer je lekker in je vel zit, straal je dat ook uit. Daarom is het goed om zo nu en dan je lichaam van binnenuit te reinigen.

detoxen

Het klinkt misschien heel cliché, maar als je gezond bent, dan voel je je goed en wanneer je je goed voelt, straal je dat uit. In alle voedingswaren die we dagelijks binnen krijgen, zitten gifstoffen.  Ook de lucht die we inademen is niet geheel schoon en is ‘besmet’ met chemische stoffen. We gaan daar niet dood aan, maar die stoffen zijn nou ook niet bepaald gezond, ze verstoren het natuurlijke evenwicht van het lichaam van de mens. Daarom moet je eens in de zoveel tijd een detox doen.

Het woord detox is een afkorting van detoxificatie en dit betekent ontgifting of ontslakking. Je lichaam is namelijk altijd bezig om deze gifstoffen te vernietigen en dat is natuurlijk heel vermoeiend. Je lichaam kan niet alles verwerken en raakt soms ook uitgeput. Daarom is het goed om je lichaam dan even de rust te geven. Je zorgt er dan voor dat je even geen gifstoffen binnenkrijgt en tegelijkertijd reinig je je lichaam. Hier een aantal manieren om je lichaam te detoxen!

Even helemaal niets…
Om je organen en bloedsomloop de verdiende rust te geven, kun je 24 uur niets eten (zegt men). Hierdoor kan het lichaam rusten en hoeft het geen eten te verwerken. Een ritueel onder ervaren detox-ers. Dit komt voornamelijk voor in detox-kuuroorden, zoals in Amerika. Wij raden het niet aan. Veel water drinken daarentegen...

detoxen

Weg met het gif!
Om je lever helemaal te zuiveren, drink je een dag lang heel veel water, kruidenthee of verse fruitsappen (naast een gezond maaltje uiteraard). Ook weer niet te veel drinken, maar probeer 2 liter per dag te halen. Hierdoor word je lever helemaal schoongemaakt en kan hij er weer even tegenaan.

(Bio)logisch
Eet alleen biologisch groente en fruit, deze zijn namelijk niet bespoten met pesticiden. Pesticiden zijn erg slecht voor je lichaam, dus wanneer je geen biologische groenten of fruit eet, krijg je deze constant binnen.

detoxen

Rawwwww
Wanneer je groente kookt, gaat 85% van de gezonde voedingsstoffen verloren. Het is dus veel beter om alles rauw te eten, hierdoor krijg je veel meer vitamines binnen. En van vitamines krijg je: glanzend haar, zuivere huid, sterke nagels, ben je gezonder en ga zo maar door.

detoxen

Citroen
Citroen staat bekend om zijn reinigende werking in heel veel verschillende producten. Het is dus ook goed voor je lichaam. Doe het in je thee, of in je limonade en het is nog verfrissend ook!

Minderen
Alcohol, nicotine, cafeïne, zout en suiker zijn allemaal slecht voor je lichaam. Het is waarschijnlijk erg moeilijk om hier helemaal mee te stoppen, dus minderen is ook al goed. Hoe minder van deze stoffen, hoe gezonder en energieker je lichaam zal worden.

Wanneer je lichaam weer helemaal schoon van binnen is, zal je dat aan de buitenkant ook gaan zien. Of je nou heel slank bent of rondingen hebt, een gezond lichaam is het belangrijkst. Zolang jij maar lekker in je vel zit is het goed, laat die bikini maar komen!

detoxen

Wil jij je lichaam detoxen?

Bron: 1001 Beautytips – Emma Baxter-Wright 

Door Myrre