Lifestyle

11 x romantische herfst dates die het áltijd goed doen

De zomer is voorbij en de herfst staat weer om de hoek. De tijd van gekleurde bomen, warme truien en die heerlijke fresh crisp air is aangebroken. Romantischer kan eigenlijk niet. De herfst is dan ook het seizoen om er met jouw lover op uit te trekken. Van appels plukken tot warme chocolademelk drinken, Girlscene zet de leukste dates voor jou (en je vriendje) op een rijtje.

1. Hiken
Deze activiteit is helemaal gratis. Ga samen wandelen in het lokale bos en geniet hand in hand van de prachtige herfstkleuren. Niet zo’n fan van het bos? Een frisse neus halen op het strand is ook heel romantisch. Bovendien doet een beetje vitamin sea wonderen. Sluit de dag af met een warme kop chocolademelk in een strandtent. Hmmm!

2. Appels plukken
Oke, dit klinkt misschien wat gek maar origineel is het wel. Wedden dat jouw crush nog nooit appels heeft geplukt? De herfst is het oogstseizoen voor appels. Voor een paar euro hebben jullie een leuke middag en een flinke voorraad fruit. Dubbel winst dus.

picknick herfst date

3. Bakken
Die zelf geplukte (of zelf gekochte) appels moeten natuurlijk op. Waar smaken appels het lekkerst in? Juist, appeltaart! Je bent verzekerd van een middagje fun als je samen een appeltaart bakt. Bonus: de taart moeten jullie natuurlijk ook opeten aan het einde van de dag ;-).

4. Kamperen
Breng een weekendje door in de natuur, omringd door de prachtige herfstkleuren. Drink chocolademelk bij een kampvuur en kruip ‘s nachts dicht tegen elkaar aan. Gegarandeerd een romantisch weekend. Is kamperen in een tent niets voor jou? Bekijken dan eens deze te gekke boomhutten

5. Raak verdwaald
Dit is zo leuk om samen te doen. Voor een paar euro samen uren verdwalen in een maisdolhof. Dé manier om elkaar (nóg) beter te leren kennen.

kamperen herfst date

6. Koffie drinken
Voor alle koffie addicts onder ons betekent herfst vooral PSL (pumpkin spice latte). Vallen jullie beide onder deze categorie? Ga dan op date in een koffietentje. Drink een herfstkoffie onder het genot van een baked goodie. *nomnomnom*

7. Herfstpicknick
‘’Picknicken doe je toch alleen in de zomer?’’ horen we je nu denken. Nee hoor, picknicken in de herfst is velen malen leuker. Verzamel een aantal warme dekens en zoek een romantische plekje op. Vul je picknickmand met een quiche, stokbrood, franse kaasjes of een soepje. Vergeet geen thermosfles met thee of chocolademelk om warm te blijven.

8. Pumpkin carving
Overgewaaid uit de Verenigde Staten, maar in Nederland zien we het ook steeds meer: pumpkin carving. Of dit nou je eerste date is, of al jaren samen bent met the one: een middagje pompoenen kerven is super leuk om te doen. Plus je hebt uiteindelijk sfeervolle Halloween decoratie. Twee vliegen in een klap dus. Pompoenen koop je gewoon bij een tuincentrum of de supermarkt.

herfst date idee

9. Herfstmarkt
Je moet even zoeken naar een herfstmarkt, maar ze zijn er wel in Nederland. Ook dit fenomeen is overgewaaid uit de USA. Pluk samen pompoenen en sluit de dag af met een glas warme appelcider.

10. Dagje weg
Bezoek een dorp of stad in de buurt waar jullie nog nooit zijn geweest. Struin de lokale boetiekjes af en geniet van de laatste zonnestralen op het terras.

11. Spookhuis
Eind oktober is het halloween en een spookhuis bezoeken past daarom perfect in dit rijtje. Bovendien is dit het beste excuus om elkaar eens stevig vast te houden. Let op: stalen zenuwen zijn vereist.

Hou jij ook zo van de herst? Lees hier hoe jij jouw kamer omtovert tot een herfstvalhalla. 

Bron: Womandsday | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook