Lifestyle

Deze 5 struggles herken jij ongetwijfeld als je lang bent

Wel bij de bovenste plank kunnen, sneller lopen kunnen lopen dan je teamgenoten, overal overheen kunnen kijken is allemaal hartstikke handig als je lang bent. Maar langer zijn dan de gemiddelde mens heeft ook zo zijn nadelen, van grapjes over het weer tot vragen over hoe lang je bent. Er komen allerlei gekke vragen voorbij en af en toe worden we er helemaal ziek van. We herkennen dit allemaal, hier hebben we vijf meest irritante struggles voor je op een lijstje gezet.

1. Al je vriendinnen zijn kleiner dan jij
Wen er maar aan, je bent de langste van je vriendinnengroep. Tenzij je omringd bent door allemaal lange meiden, wat overigens niet vaak voor komt, kijk je overal bovenuit. Toren je bij elke groepsfoto boven de groep uit? Dat sowieso. Het enige wat je hieraan kan doen is het accepteren en van je lengte gaan houden. Jij kan er tenslotte niks aan doen dat je zo lang bent. Kleding van je vriendinnen lenen is voor jou ook een ramp. Terwijl je bij je vriendin thuis in haar kast zit rond te neuzen besef je dat het allemaal niet gaat passen. Een oversized shirt van je vriendin is voor jou een croptop, hetzelfde geldt voor de broeken van je vriendin. Haar lange broek is voor jou een driekwart broek. Het leven zit niet mee als je lang bent…

2. Een passende broek kopen is bijna onmogelijk
Kleding lenen van je vriendinnen is verschrikkelijk, maar een passende broek vinden in de winkel is nog veel erger. Er zijn misschien een paar winkels waar je een passende broek vindt. De meeste winkels maken de maten op de gemiddelde lengte, alles daarboven zit er niet tussen. De prijs verschilt ook enorm als je broeken koopt. Voor een broek met een gemiddelde lengte betaal je rond je €20 tot €40, maar omdat je langer bent heb je meer spijkstof nodig. Dit betekent dat de prijs tot wel twintig euro kan oplopen. Wij kunnen er toch niks aan doen dat we zo lang zijn, waarom moeten we dan meer betalen?

3. Je staat altijd op de achtergrond op ELKE groepsfoto
Ah, de klassieke groepsfoto. Als je lang bent wordt je gelijk op de achtergrond gezet. Aan de buitenkant van de groep staan is geen gezicht, het lijkt alsof je er ongemakkelijk bij bent gezet en omdat het een slechte verhouding geeft op de foto. Als je in het midden staat is het ook niet goed, omdat je voor andere mensen staat of omdat je hoofd er wordt af gesneden. De enige optie die overblijft is dus op de achtergrond staan. Je baalt hier natuurlijk enorm van omdat je zo erg je best hebt gedaan op je outfit, maar je staat tenminste wel op de foto!

4. “Je bent al zo lang, je hebt toch geen hakken nodig?”
Voor langere meiden wordt het vaak afgeraden om hakken te dragen. Maar waarom dan? Wij hebben ook een liefde voor schoenen en al helemaal een zwakke plek voor hakken. Kleine mensen voelen zich vaak oncomfortabel als een lang persoon ook nog hakken draagt. Gelukkig is dit niet ons probleem. We dragen gewoon hakken wanneer we willen, niemand kan voor ons bepalen wat we wel en niet mogen doen. Een leuke regel voor in je vriendengroep: Degene die als eerst een opmerking maakt over je lengte betaald je lunch of drankje.

5. Onze kleding is niet te kort, we zijn gewoon lang
We hebben het net al gehad over het kopen van broeken en hoe onmogelijk dat is. We hebben het nog niet eens gehad over jurken, shirts en alle andere kledingstukken die bestaan. In de zomer een leuke maxi-jurk dragen zit er voor ons niet in, ze komen bij ons op enkelhoogte. Een leuke oversized T-shirt-dress kopen? Nee hoor, kan ook niet. Voor ons is het namelijk geen jurkje maar een croptop en als we geluk hebben komt het shirt net over onze navel heen.

Zijn deze struggles een beetje herkenbaar voor je? Het leven is eenmaal niet makkelijk als je lang bent. Gelukkig zijn er ook pluspunten aan lang zijn, je kan boven elke menigte uitkijken, je hebt potentie om model te worden en winkels hebben altijd je schoenmaat op voorraad. Yay!

Bron: Buzzfeed.com, Goodhousekeeping.com, Thethings.com, Womenshealthmag.com | Beeld: iStock