Beauty

5 herkenbare gedachtes wanneer jij je wenkbrauwen laat doen

We willen allemaal de perfecte wenkies. We hebben jarenlang onze wenkies bijgewerkt met een pincet, maar tegenwoordig is er ook een nieuwe manier om je wenkbrauwen zo flawless mogelijk te laten zijn: threaden. Deze oude Indiase ontharingstechniek laat ons niet met rust op onze social mediakanalen. Eenmaal op weg naar je afspraak voor het threaden van je wenkbrauwen spoken er een aantal gedachtes door je hoofd. Zal het pijn doen? Had ik mijn make-up er af moeten halen? Hier herkennen we ons allemaal in, dit zijn 5 herkenbare gedachtes die je hebt als je je wenkbrauwen gaat threaden.

1. Het doet niet zo veel pijn, toch?
Op het moment dat je in de stoel ligt bij de beautysalon gaat er van alles door je heen. De schoonheidsspecialist zoekt haar spullen bij elkaar om de grote wilde borstels op je gezicht te temmen. Als de schoonheidsspecialist eenmaal bezig is, voelt het alsof er tegelijkertijd meerdere wilde haren uit je wenkbrauw worden getrokken. Dit is zeker geen pretje, maar of het echt pijn doet is afhankelijk van je pijngrens. Maar pas op! Maak geen onverwachte bewegingen, voor je het weet eindig je met een ongewenste kale plek in je wenkbrauw. Als je naar je afspraak gaat is het belangrijk om niet te veel oogmake-up te dragen. Tijdens het threaden gaan je ogen tranen en het we willen liever de ‘panda-ogen’ voorkomen.

2. Wacht, hier heb ik niet over na gedacht
Tijdens het threaden gaat je schoonheidsspecialist hoogstwaarschijnlijk vragen welke vorm je je wenkbrauwen wil. Als je dit niet doet kan het wel eens heel fout aflopen voor jou (en je wenkies). Wees specifiek in wat je wil, als je wat dikkere wenkbrauwen wil moet je aangeven dat er niet te veel haren moeten worden weggehaald en alleen in shape moeten worden gebracht. Na het Treaden wordt er ook meestal gevraagd of je je wenkbrauwharen getrimd wil hebben. Als je wat fijner of dunner haar in je wenkbrauwen hebt kan je het trimmen beter overslaan.

3. Tijd voor het resultaat
Wanneer het vormgeven van je wenkbrauwen ein-de-lijk klaar is krijg je een spiegel in je handen gedrukt zodat je het resultaat zelf kan zien. Automatisch zeg je vaak dat je het ‘geweldig’ vindt. Dat niet de bedoeling, eerlijk zijn is heel belangrijk, al helemaal als het op je wenkies aankomt. Kijk nog even goed en als je niet 100% tevreden bent, vraag je aan je schoonheidsspecialist of ze je wenkbrauwen wil bijwerken. Je wil toch niet naar huis zonder de wenkies van je dromen?

4. Aaahh! Irritatie en roodheid
Nadat je wenkbrauwen zijn ge-thread wordt de huid rondom je wenkbrauwen meestal rood en geïrriteerd. Dit duurt maximaal een uurtje. Vraag voor de zekerheid om aloë vera-gel. Deze gel koelt af, verzacht de pijn en vermindert de roodheid. Afhankelijk van waar je je wenkbrauwen hebt laten doen krijg je een Indiase hoofdmassage na je behandeling. Dit wordt gedaan om de pijn te verzachten. Relax.

5. De roodheid is nog niet weg, make-up is mijn laatste hoop
Ho, stop onmiddellijk en gooi die concealer terug in je make-up tasje. Make-up op doen na een thread behandeling is een no go. Door de verwijdering van je wilde wenkbrauwharen staan je poriën open. Concealer zorgt ervoor dat je poriën verstopt raken en uiteindelijk ontstaan er daardoor rode vlekken en pukkeltjes. Heb geduld, de aloë vera-gel doet zijn werk wel. Als je eindelijk weer make-up draagt is het belangrijk dat je weet wat voor make-up je moet dragen en hoe je dit aanbrengt. Lees hier alles over de dingen die je beter niet met je wenkbrauwen kan doen.

Ook al duurt het threaden lang en doet het pijn, je krijgt er de mooiste wenkies óóit van. Uiteindelijk bespaar je hier ook tijd mee, je hoeft voor vijf tot zes weken niet terug te komen voor deze behandeling. Een half uurtje een onprettig gevoel hebben zodat je voor anderhalve maand rondloopt met de mooiste wenkbrauwen van Nederland, worth it!

Bron: Cosmopolitan.com, Glamour.com, WikiHow.com, Makeuptutorials.com |Beeld: iStock

Must reads 👀