Huidverzorging, de feiten en fabels

Beauty door Redactie

Van veel verschillende kanten krijgen we te horen hoe we onze huid het beste kunnen verzorgen. Maar door al die adviezen heen vragen wij ons soms af wat nou klopt en wat complete onzin is. Hier alle feiten en fabels op een rijtje.

waarofnietwaar

Veel onderzoeken tonen aan wat goed is voor je huid, maar soms krijgen we zoveel informatie dat we niet meer weten wat nou betrouwbaar is. Op verpakkingen, in magazines, op websites, en in de drogist worden vaak tegenstrijdige berichten gegeven. Hieronder zie je wat wel waar is en wat niet.

Stress veroorzaakt rimpels = WAAR
Collageen zorgt ervoor dat je huid er mooi en jong uitziet. In een stressperiode maakt je lichaam een stof aan die collageen afbreekt. Hoe meer stress, hoe minder collageen en hoe minder collageen, hoe meer rimpels.

Een dagje in de zon of een bezoekje aan de zonnebank, laten mijn puistjes verdwijnen = NIET WAAR
In het begin zijn je onzuiverheden misschien even weg, maar na een dag komen ze alleen nog maar erger terug. Je huid wil zich namelijk beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals de zon. Wanneer je met een geïrriteerde huid in de zon gaat, zal deze alleen nog maar meer geïrriteerd raken.

waarofnietwaar

Tandpasta droogt je puistjes uit = NIET WAAR
Sommige mensen denken dat het smeren van tandpasta dat ene puistje uitdroogt, maar het enige wat gebeurt is dat je huid uitdroogt en geïrriteerd raakt. Tandpasta is niet bedoeld om op je gezicht te smeren.

Puistje uitknijpen veroorzaakt een litteken = NIET WAAR
Je moet wel heel hard en diep knijpen wil je een litteken veroorzaken. Het kan wel gebeuren dat je huid verkleurt en dat is nog moeilijker weg te krijgen dan een puistje.

waarofnietwaar

Op een bewolkte dag in de winter heb je geen SPF nodig = NIET WAAR
Ook wanneer de zon niet schijnt, is er een hoge UV-straling. Een beschermingsfactor in je dagelijkse crème is dus zeker aan te raden. Op deze manier zal je huid langer jong blijven en krijg je minder snel rimpels.

Je gezicht wassen met koud water is goed voor je huid = NIET WAAR
Het doet eigenlijk helemaal niks met je huid, behalve dat je een koud gezicht hebt.

Van junkfood krijg je puistjes = NIET WAAR
Er is geen bewijs dat je van junkfood als friet of pizza puistjes krijgt. Wanneer je ongezond eet zal je dat wellicht wel aan je huid merken, maar er zijn geen aanwijzingen dat junkfood puistjes veroorzaakt.

Crèmes maken de ontstekingen in je huid alleen maar erger = NIET WAARMiddeltjes tegen onzuiverheden drogen de huid uit, dus je huid heeft de crème juist nodig om weer te herstellen. Om er zeker van te zijn dat het je puistjes niet erger maakt, zoek dan naar de term ‘noncomedogenic’ op de verpakking van je smeersel. Ook kun je zoeken naar een crème die olievrij is.

waarofnietwaar

Haar in je gezicht scheren, zorgt ervoor dat het dikker terugkomt = NIET WAAR
Wanneer je gezichthaar scheert, groeien alle haartjes tegelijk en dan lijkt het of het er meer zijn.

Het gebruiken van de laatste gezichtsreinigers/crèmes is goed = NIET WAAR
Vrouwen hebben vaak het gevoel dat ze de nieuwste en vaak duurste spulletjes moeten gebruiken, maar dit is helemaal niet nodig. Smeersels van een B-merk zijn ook vaak uitstekend. De duurdere merken lijken alleen beter, omdat deze veel geld besteden aan de verpakking en de reclamecampagne van het product.

Maskertjes zijn goed voor je huid = WAAR
Door het gebruik van een maskertje, verwijder je de dode huidcellen. Hierdoor wordt je huid gezonder en straalt het. Doe dit niet veel vaker dan twee keer in de maand.

waarofnietwaar

Wat doe jij om je huid goed te verzorgen?

Bron: Stylelist

Door Myrre