7x inspiratie voor kleine tattoos

Lifestyle door Redactie

Een kleine tattoo nemen wordt steeds populairder. Dit kan op verschillende plekken, bijvoorbeeld je schouder. De schouder is perfect voor verschillende tattoo-ontwerpen en tattoo-stijlen. Plekken die ook populair zijn voor een kleine tattoo is de pols of enkel, ook zijn dit de minst pijnlijke plekken om een tattoo te laten zetten. Hebben we je al een beetje in de verleiding gebracht om een tattoo te nemen? Hier hebben we zeven inspirerende voorbeelden voor je!​

1. Vogels
Vogels, of beter nog, vliegende vogels tatoeëren veel mensen op hun schouder. Al eeuwenlang is de mens gefascineerd door vogels. Je vleugels uitslaan en vrij door de lucht zweven is een bron van inspiratie voor het zijn van een vrije geest en het hebben van vrijheid.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Okan Çarga Tattoo (@okan.carga) op

2. Bloemen
Bloemen zijn mooi, sierlijk en super veelzijdig, uitstekend geschikt om te laten zetten als tatoeage. Of je nu een enkele bloem, een kleine verzameling of een groot boeket als tattoo wil, met een bloem is alles mogelijk. De meest populaire bloem-tattoo is de Japanse kersenbloesem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door tattoo artist 🌿 Warsaw, Poland (@mongotattoo) op

3. Hartjes
Een hartje tatoeëren op je pols zie je steeds vaker. Een hartje is het symbool voor de liefde. Jarenlang lieten mensen grote harten in felle rode kleuren zetten, vaak met de naam van een geliefde erbij. Tegenwoordig wordt het hartje wat subtieler aangepakt. De ontwerpen van de hartjes zijn nu vaak kleiner met alleen de omlijning van het hartje. Cute!

4. Sterrenbeelden
Een sterrenbeeld vormt een onderdeel van onze identiteit. Als je veel waarde aan je sterrenbeeld hecht is dit een goede optie voor jou. Elk sterrenbeeld heeft een andere betekenis met een bijpassend teken. Hoe cool is dat als tattoo?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door modernskin (@modernskin) op

5. Infinity-teken
Het infinity-teken’ wordt regelmatig gekozen als tattoo in de tattooshop. Door de simpele vormen van het infinity-teken kun je hier makkelijk je eigen draai aangeven in een tof ontwerp. Omdat het een makkelijk en klein ontwerp is, is het makkelijker om hier meerdere dingen hierin te verwerken zoals een naam of dier. Hierdoor kun je deze tattoo op bijna alle plekken op het lichaam tatoeëren, de arm en de schouder/nek zijn de meest populairste plekken. Het infinity-teken staat voor vele dingen, bijvoorbeeld liefde, loyaliteit, voor het leven, ga zo maar door.

6. Vlinders
De vlinder is onder de insecten erg uniek in zijn soort. Wanneer je er één ziet, grijp je hoogstwaarschijnlijk eerder naar je camera dan de vliegenmepper. Je blijft vol bewondering staan kijken naar zijn mooie kleuren en sierlijke vormen. Het is daarom ook niet gek dat de vlinder ontzettend populair is in de 'tattoo-wereld'. Een vlinder staat voor verandering in positieve zin, bijvoorbeeld de verandering van meisje naar vrouw.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Small Tattoos (@smalltattoos_00) op

7. Veren
Veren hebben een bepaalde aantrekkingskracht. We vinden ze mooi, sierlijk en ook een beetje bijzonder. Net als bij de vogel staan veren voor vrijheid. Maar veren hebben ook spirituele betekenissen. De indianen geloofden dat wanneer je een veer vond, het betekende dat een dierbare was overleden. Een ander spirituele betekenis is dat als je een veer vindt, je vooruitgang boekt in je leven en er iets positiefs gaat gebeuren. Cool!

Een tattoo nemen is een besluit waar je goed over na moet denken. Een tattoo is namelijk voor altijd. Als je er nog niet helemaal over uit bent is er altijd nog een andere oplossing een (tijdelijke) henna tattoo. Heb je meer inspiratie nodig? Lees hier over meer inspiratie voor kleine tattoo's over je hele lichaam.

Bron: Dutchink.nl, Cosmopolitan.com, Wildtattooart.com | Beeld: Instagram, iStock