Lifestyle

Met deze 5 interieurtips geef jij je kamer makkelijk een kleurrijke make-over

We proberen allemaal mee te gaan met de laatste trends op het gebied van fashion. Een felrode trui? Waarom niet. Een beetje edgy en fel is juist leuk. In ons interieur durven we dat alleen nog niet. 2019 is hét jaar van de kleuren. Gebroken wit, grijs en taupe vervangen we met ice cream kleuren. Hoe leuk is dat? Roze en pasteltinten op de muur en wat dacht je van een diepgroene fauteuil? You got it. Lees snel verder hoe jij je kamer een kleurexplosie geeft. 

Trends 2019
Vorig jaar waren de warme kleuren trendy en ook dit jaar zien we deze kleuren terug. Denk aan een felle kleur rood of donkergroen. We like. 

View post on Instagram
 

Een kleuraccent hoeft niet altijd heel fel te zijn, een diepe kleur geeft ook al een speels effect. De geliefde retro inspiratie uit de jaren ’60, ’70 en ’80 die steeds populairder worden, brengen ook mooie kleurtinten met zich mee. Onmisbaar en trendy in 2019 zijn:

– Curry geel
– Donker paars
– Wijn rood
– Donkere bruintinten
– Goud
– Donker groen
– Donker blauw
– Pasteltinten

View post on Instagram
 

Je ziet dat de kleuren steeds gewaagder worden. Goud is een accentkleur die supergoed past bij alle bovenstaande natuurtinten. Iedereen heeft zijn eigen smaak. Hoe kies je dan jouw kleurenpalet? 

Bedenk eerst welke kleuren jij mooi vindt. Als je gaat shoppen, waar ga je dan eerst op af? Welke kleuren draag je zelf? Dit vertelt al gelijk welke kleuren jij voor een langere tijd mooi vindt om te zien.

1. Kleurrijke muur
Als je je muren een likje verf geeft, zorg er dan voor dat je niet meer dan drie kleuren in je palet gebruikt. Anders kan het te chaotisch worden. Een vlak in een knalkleur geeft een speels effect en zo lijkt de ruimte gelijk super colorful.

View post on Instagram
 

2. Behang
Wil je liever niet de gehele muur verven? Kies dan voor behang. Wat leuk is aan behang is dat je ook een deel kan behangen. Een druk, kleurrijk behang is een echte eyecatcher

3. Lekker opvallend
Als je van hele felle kleuren houdt is het leuk om dit te verwerken in je accessoires. Denk aan een feloranje krukje of een kleurig vloerkleed. Bloemen in een knalkleur doen ook al erg veel voor je interieur. Fluoriserende accessoires zijn er in overvloed. Bijvoorbeeld deze leuke strijkijzersnoeren in te gekke kleuren om je lampen aan op te hangen. 
 

View post on Instagram
 

4.  Koper en goud
De kleuren matchen perfect bij goudkleurige of koperkleurige accessoires. Wil je het modern en strak houden? Combineer dit dan met andere soortgelijke materialen zoals staal en ijzer. Als je liever een warmere uitstraling wilt hebben, kies dan voor hout. 

5. Mix and match
De trend minimalisme verdwijnt. Ja, echt. Vanaf nu mag je combineren, combineren en juist! combineren. De combinaties mogen kleurrijker en spannender. Misschien wel een beetje kitch. Als je niet van deze trend houdt, mag je het ook wat simpeler houden hoor ;-). Het mixen van verschillende texturen geeft je interieur zeker een kleurrijke boost. 

Bron: Metro.co.uk, Stijlvolstyling.com | Beeld: iStock

Must reads 👀