Met deze 7 tips van HNTM-coach Paultje Column komt jouw modellendroom uit

Lifestyle door Dawy

Je hebt een grote droom: model worden. Je wil graag voldoen aan de eisen en op naar je eerste modellencasting. Toch is het allemaal niet zo makkelijk als je dacht, want de concurrentie is groot in de modellenwereld. Daarom is het belangrijk dat je jezelf goed presenteert aan je potentiële werkgevers tijdens de castingdag. In dit artikel onthult HNTM-modellencoach Paultje Column zijn beste tips voor het worden van een succesvol model in de fashion industrie. Deze tips zijn onmisbaar voor je eerste casting en verdere modellencarrière. Lees snel verder!

1. Een zelfverzekerde houding
Paultje Column heeft een balletachtergrond, hierbij draait alles om de poses en de houding. Aandacht besteden aan je houding en uiterlijk is belangrijk voor een zelfverzekerde uitstraling. Iedereen snapt wel dat je rechtop moet lopen en zitten. Al ben je onzeker, zodra je rechtop gaat staan met je borst vooruit, kin gelijkvloers en je bekken lichtjes naar voren, zet je gelijk jezelf een stuk zelfverzekerder neer. Heb je binnenkort een casting met deze tips maak je een killer indruk op je aller eerste castingdag.

2. Je gezicht verzorgen als een model
Ook als het om je uiterlijk gaat is het belangrijk dat je jezelf goed verzorgt. Maak je gezicht elke dag in de ochtend en de avond goed schoon. Hydrateer je gezicht met een voedende crème en werk af en toe de wilde haren in je wenkbrauwen bij.

3. Jezelf openstellen voor je potentiële werkgever
Van binnen valt er ook aan je zelfvertrouwen te werken. Stop met jezelf vergelijken met anderen. Het gaat om jou en niet om de mensen om je heen. Ook als je jezelf openstelt, netjes gedraagt, beleefd en aardig bent, kom je zelfverzekerd over en kom je al een heel eind.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Paultje Column (@paultjecolumn) op

4. Healthy food, healthy mind
Gezond eten is één van de belangrijkste punten als het gaat om modellenwerk, want je krijgt van gezond eten namelijk veel energie. Je huid ziet er gezonder uit en je krijgt er dikker en glanzend haar van. Als je wil afvallen moet je dit op een gezonde manier doen en niet met een crash dieet. Een crash dieet veroorzaakt uiteindelijk meer schade dan dat het goed zou moeten doen. Het is belangrijk om vooral groente en fruit te eten die in dat seizoen volop groeien. Door de groenten en fruit gevarieerd te bereiden kom je al een heel eind. Natuurlijk is het niet nodig dat je je van alle suikers moet gaan ontzeggen. Af en toe iets zoets mag zeker, je moet alleen wel weten wanneer je het wel en niet kan eten.

5. Work it baby!
Sporten is een must voor je lichaam. We hebben het niet over de krachttraining, maar over de intensieve cardio. Probeer het liefst minimaal drie keer per week te sporten. Er zijn verschillende workouts mogelijk zoals yoga, wandelen, ballet, stretchten en HIIT cardio. Heb je geen tijd voor een langdurige workout? Geen probleem. Wandel naar school of je werk in plaats van met het openbaar vervoer. Overal is er een mogelijkheid om te sporten.

6. Don’ts als beginnend model
We hadden het eerder over jezelf niet verzorgen en een crash dieet volgen, dit zijn dikke vette don’ts. Ook is het belangrijk dat je een professionele houding hebt. Neem het niet persoonlijk als je een nee te horen krijgt op een casting. De kans is soms zelfs één op de vierhonderd dat je wordt gecast voor een merk.

7. Do’s als beginnend model
Wat je wel moet doen is goed voor jezelf zorgen door rust te nemen, je huid goed te verzorgen, te sporten en jezelf niet met anderen te vergelijken. Nog één gouden tip van Paultje, altijd blijven lachen en plezier maken. Door alle positieve energie blijft het modellenwerk en de castings die je doet leuk en krijg je hier meer energie van.

Als het om succes gaat weet Paultje Column hier alles vanaf. Hij heeft elke kans gepakt die hij maar kon pakken en is nu de meest succesvolle catwalk coach van Nederland. Hij geeft zelfs internationaal catwalk trainingen. Met deze tips maak je het helemaal in de modellenwereld. Wil je meer tips van modellencoach Paultje Column? Bestel hier zijn boek ‘The model lifestyle’.