Lifestyle

9 redenen waarom jij nog steeds je ex checkt

Je herkent het vast wel als je zelf een break-up hebt meegemaakt. Schaamteloos scrollen over zijn Instagram of Facebook-pagina. Stiekem ben je heel benieuwd hoe het met je ex-lover gaat. Ook al ben je zelf misschien al gelukkig in een nieuwe liefde. Na tien minuten realiseer je opeens dat je die tijd verspilt hebt aan iemand waar je niks meer om geeft. Of toch wel? 

Na een stalkingssessie door de Instagramfeed van je ex voel je je soms schuldig, maar eigenlijk is het heel normaal. Heeft ‘ie al een nieuwe vriendin? Is hij ook op dat feestje? Het is helemaal niet gek om even op zijn Instagram te loeren, lees hier waarom.

1. Social media als reminder
Ook als je niet eens op je telefoon zit en je niet eens aan je ex denkt, komt er toch een notificatie als je ex iets plaatst. Of je ziet zijn gezicht opeens in iemand anders zijn foto en dat kan best pijnlijk zijn als je het niet verwacht. Op dat moment zit hij weer volledig in je hoofd en kan je het niet laten om toch even verder de zoeken.

2. Uit nieuwsgierigheid
Julllie zijn op een goede manier uit elkaar gegaan en je bent absoluut niet jaloers. Je bent oprecht geïnteresseerd hoe het met hem gaat. Je spreekt hem misschien niet meer zo vaak en je zoekt hem gemakkelijk even op op je telefoon. Uit nieuwsgierigheid dus.

3. Uit jaloezie
Je denkt dat je het wel aan kan, maar na een aantal minuten ‘neutraal’ zijn Facebook-pagina uitpluizen voel je je toch steeds slechter. Je ‘jaloerse ik’ komt langzaam naar boven en uiteindelijk zie je geel van jaloezie als je een ander meisje met hem op de foto ziet. Omdat je op social media niet het hele verhaal krijgt, neem je stalk-achtige vormen aan om zoveel mogelijk informatie te krijgen. 

4. Op zoek naar verklaringen
Misschien check je zijn profiel wel om te bevestigen dat het inderdaad maar beter is dat het over is tussen jullie. Wanneer is hij bijvoorbeeld gestopt met het plaatsen van foto’s van jullie samen? Waarom deed ‘ie hier zo afstandelijk. Je gaat op zoek naar verklaringen voor jullie break-up.

5. Je ex vraagt subtiel de aandacht
Als hij opeens een foto van je liket of vijf keer achter elkaar je story bekijkt valt dat natuurlijk op. Op deze manier denk je weer aan hem en ben je één klik verwijdert van zijn profiel. Misschien wil hij weer iets van je of hij vindt het fijn om te weten dat jij zijn profiel af en toe checkt. Je weet het eigenlijk nooit zeker…

6. Verslavend
We zijn tegenwoordig al uren bezig met social media op onze telefoon, het neemt soms zelfs verslavende proporties aan. Heeft ‘ie al iets geplaatst? En nu dan? Je checkt je Facebook en Instagram meerdere keren per dag, soms zo vaak dat er niets nieuws is. En als jij je dan verveelt of nog niet over je ex heen bent, is het heel erg verslavend om tóch elke keer even je ex op te zoeken. 

7. Uit verveling
Soms is er helemaal geen diepliggende gedachte achter het checken van je ex op social media. Het komt voorbij als je door je Instagram scrollt. Gewoon, toevallig. Als je het maar wel slim aanpakt, dat stalken en niet per ongeluk de foto van zijn nieuwe vlam liket ;-).

8. Je vergelijkt je eigen leven met het nieuwe leven van je ex
Als het een hele vervelende manier was waarop jullie uit elkaar gingen, is het verleidelijk om te kijken wie er het beste vanaf is gekomen. Je voelt je misschien beter als je ziet dat hij niet zoveel leuke dingen doet of je voelt je extra slecht en verdrietig als je ziet dat hij de tijd van zijn leven heeft. Je vergelijkt je leven met die van je ex terwijl dat helemaal niet representatief is… Je ziet maar een momentopname en de beste versie van die persoon. Misschien ligt hij na die foto wel te huilen in bed omdat hij jou zo mist?

9. Je bent op zoek naar afsluiting
Of het nu je jarenlange relatie was of slechts een scharrel, als hij je uit het niets verlaat wil je toch wel weten waarom. Je wordt nieuwsgierig en je gaat op zoek naar antwoorden zodat je verder kunt met je leven.

Bron: Cosmopolitan.com, Metronieuws.nl, Bustle.com | Beeld: iStock

Must reads 👀