Beauty

Melina en haar passie voor nailart

Vorige week kregen we een e-mail van Girlscenelezeres Melina met daarin haar nagelart-creaties. Meteen hebben we haar bestookt met vragen. Hoe doet ze dit toch?

Tekeningen, vlaggen en zelfs foto's op nagels; Melina draait daar haar hand niet voor om. Deze 17-jarige lezeres begon vijf jaar geleden met het lakken van haar nagels, het liefst in allerlei verschillende kleuren. Al snel verzamelde ze nagelvijlen, dunne kwastjes en zelfs een nageldroger zodat alle laagjes goed opdrogen.

melinanagels1

melinanagels

melinanagels

'Mijn inspiratie haal ik over het algemeen van Wehearit.com en dan teken ik het na. Toen ik net begon had ik natuurlijk geen professionele spullen, dus ik gebruikte altijd tandenstokers. Nu heb ik smalle kwastjes gevonden waarmee ik makkelijker figuurtjes kan maken. Tandenstokers zijn wel nog heel handig voor het maken van stipjes. Verder gebruik ik dus een nageldroger, maar met veel geduld kom je ook een heel eind', aldus Melina.

melinanagels

Daar willen wij wel even het fijne van weten. Hoe maak je bijvoorbeeld die foto op je nagel?
'Verklein de foto die je op je nagel wilt hebben en maak hem zwart-wit, want kleuren blijven niet zo mooi. Daar print je hem op normaal papier een aantal keren uit. De foto knip je in de vorm van je nagel. Dan lak je je nagels wit. Wanneer het gedroogd is, kun je je nagel insmeren met nagellijm. Leg de foto op je nagel en druk hem een paar seconden aan. Lak als je nagel gedroogd is je nagels twee of drie keer met een doorzichtige nagellak, zodat de foto niet beschadigt.'

melinanagels

melinanagels

Wat zijn jouw nagelgeheimen?
Voordat ik ga douchen, breng ik nagelverharder op mijn nagels aan, omdat mijn nagels zo snel slap worden. En ik heb een gouden regel: gebruik altijd een basislak. Zo voorkom je dat je nagels verkleuren. Ook breng ik meestal een topcoat aan, soms blijft daardoor de kleur wel anderhalve week zitten! 

melinanagels6

Heb je nog tips voor meiden die zelf ook graag hun nagels willen versieren?Leef je vooral uit en als je een leuk plaatje ziet, probeer het eens na te tekenen op je nagels. Het lijkt soms zo moeilijk maar als je oefent zie je resultaat. Succes ermee!

Mocht jij ook een passie voor nailart hebben, doe dan mee met onze Herôme win-actie en win de complete World Inspired Colours collectie, bestaande uit 79 verschillende nagellakken!

Door Esmée

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved