Lifestyle

Heb jij een van deze 7 karaktereigenschappen? Dan ben jij een genie

Iedereen heeft een uniek karakter. Sommige mensen zijn extravert en treden op de voorgrond en anderen zijn juist meer introvert en erg op zichzelf. Sommige karaktereigenschappen komen juist goed van pas in het dagelijks leven en in je (school)-carrière. Als je deze zeven karaktereigenschappen in jezelf herkent ben jij onbewust een genie!

1. Je bent een buitenbeentje
Meelopers vind je verschrikkelijk, je gaat altijd lekker je eigen weg. Daarom komt het voor dat je wordt buitengesloten of niet begrepen wordt. Dit is niet zoals het hoort en maakt je soms onzeker of verdrietig. Toch moet je proberen om hier niks van aan te trekken. Het is namelijk belangrijk om jezelf te kunnen zijn en te blijven. Als je je toch onzeker voelt en wil weten waar het vandaan komt, lees dan dit artikel.

2. Je hebt emoties niet in de hand
Af en toe wordt het je allemaal even te veel. Je wil zo veel dingen in één keer doen en dat vraagt veel van je. Je emoties gaan van links naar rechts. Je staat vrolijk op en na een uurtje staat het huilen je nader dan het lachen. Omdat jij je emoties laat zien en duidelijk vertelt wat je wilt, weten mensen hoe ze je helpen. Dit is in de meeste gevallen heel erg handig.

3. Je kunt goed focussen
Als je een doel hebt richt jij je er helemaal op, net zo lang totdat het af is. Alles wat er om je heen gebeurd valt helemaal weg en laat je je helemaal niet door beïnvloeden. Welke uitdaging je ook tegenkomt, je pakt deze met vertrouwen aan. Je bent een hele harde werker en als je plannen niet helemaal lopen zoals gepland vind je er altijd een nieuwe oplossing voor.

4. Je hebt een kleine vriendengroep
Je hebt een kleine vriendengroep. Deze vrienden heb je specifiek uitgekozen omdat ze goed bij je karakter passen. Je wil graag mensen om je heen hebben waar je iets aan hebt. Je voert graag diepgaande gesprekken of beleeft leuke avonturen in de stad, in plaats van door de stad dwalen met een grote groep die je niet goed kent.

5. Je bent heel flexibel 
In een groep werken is voor jou geen probleem. Je bent heel ruimdenkend en vind altijd last minute een oplossing. Helpen met een opdracht? Geen probleem! Jij weet precies hoe je alles inplant en als er iets tussendoor komt fix jij het wel.

6. Je bent altijd nieuwsgierig
Je wil altijd weten waar mensen het over hebben, bent op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de nieuwste lifehacks. Herken je dat? Een pauze nemen en even relaxen is lastig voor jou. Hmm, toch maar weer even je telefoon erbij pakken. 'Heeft iemand nog een leuk nieuwtje te delen?'

7. Je hebt veel zelfbeheersing
Je hebt ontzettend veel zelfbeheersing en houdt rekening met de gevolgen die hierdoor ontstaan. Heb je dit oogschaduwpalette echt nodig? Hierdoor moet ik de rest van de maand heel zuinig aan doen en je vriendinnen zijn deze maand ook jarig. Hmm… Nog even sparen dus!

Na deze kleine ontdekkingstocht over je eigen karakter weet je of je een genie bent. Zo slim zijn zonder dat je het door hebt, wat een luxe is het toch.

Bron: Yourtango.com, Lifecoachcode.com, inc.com, Learning-mind.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook