Food

6 verassende rijstwafel recepten

Vaak heb je ze standaard in je keukenkastje liggen. En dan hebben we het over rijstwafels. Ideaal als ontbijt, lunch of als tussendoortje. Denk je eerder aan een droge taaie hap? Dan gaat er iets mis met het beleg. Je kan er bijna alles op smeren wat je lekker vindt. Bovendien zijn ze ook nog eens glutenvrij, veganistisch en slechts 25 calorieën per stuk. Ligt natuurlijk wel aan watvoor topping je gebruikt;-) Girlscene zet 6 heerlijke recepten op een rijtje waar je zelf misschien nog nooit aan had gedacht!

Een rijstwafel is helemaal niet saai en geschikt voor ieder moment van de dag. Een lekker hartig beleg of toch een wafeltje voor de zoetekauw? Er is voor ieder wat wils. Kijk snel verder.

Pindakaas – banaan

Dit klinkt toch hemels? Smeer een laagje pindakaas (of andere notenpasta) op je rijstwafel en beleg met plakjes banaan. Rasp een beetje pure chocolade over je wafel heen of strooi wat hazelnoten erover. Klaar is je overheerlijke rijstwafel. Als je geen banaan in huis hebt is aardbei ook een héle goede combinatie.

♥ Op z’n Italiaans
Dit is een klassieker. En ook super lekker op een rijstwafel! Je hebt nodig: mozzarella, tomaat, pesto en basilicum en klaar is kees. Geniet ervan!
caprese rijstwafel eten♥ Roomkaas met gerookte zalm en komkommer
Deze combinatie is altijd een succes. Ten eerste omdat het super makkelijk is en ten tweede ook nog eens healthy. Roomkaas zit ook nog eens boordevol eiwitten. Hou je niet van zalm? Gebruik dan kipfilet of ham. 

 Rijstwafel pizza
Bij deze variant lijkt het net alsof je een pizza naar binnen werkt. Beleg je rijstwafel met wat tomatensaus, kaas en toppings naar keuze. Leg het dan even in de oven tot de kaas is gesmolten. Jammie.

View post on Instagram
 

♥ Homemade granola
Dit is een redelijk bijzondere versie. Besmeer je wafel met roomboter of roomkaas en strooi hier granola overheen. Voor een gezone variant kan je je eigen granola maken. Hoe je dat doet lees je hier.

♥ Avocado met ei
Een super goede start van de dag krijg je dankzij dit ontbijtje. Avocado bevat veel goede mineralen, vitamines en vetten. Prak dit op je rijstwafel en kook ondertussen een eitje. Dit bevat ook nog eens genoeg eiwitten. Ook goed dus als ‘post-workout hap’. Heb je deze super handige avo-gadget al gezien? Zo wordt het snijden van een avocado een eitje!

View post on Instagram
 

Bron: Elle.be, Fitgirlcode.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀