Lifestyle

Dit is de reden waarom je vanaf nu nóóit meer schoenen in huis draagt

Na een lange dag op pad ben je ein-de-lijk thuis. Tijd voor: schoenen uit, joggingbroek aan en bra off. Right? Of ben jij juist iemand die nog net niet gaat slapen met je sneakers aan? Dan hebben wij heel slecht nieuws voor je. Na het lezen van dit artikel wil jij namelijk nooit meer je schoenen in huis dragen en dat is om deze reden.

Schoenen in huis dragen
Wandel jij het liefst de hele dag met sneakers of een paar killer heels door het huis en loop jij na het hardlopen nog gerust een uur rond met je stappers binnenshuis? Uh-oh… Dat is een slecht idee. Uit verschillende wetenschappelijke studies blijkt namelijk dat je je schoenen véél beter bij thuiskomst uit kunt trekken. Waarom? Dat lees je hier.

Onderzoek
Uit een onderzoek aan de Universiteit van Arizona bleek dat er gemiddeld 421.000(!) verschillende bacteriën op jouw schoenen zitten. O-M-G. Sommige hiervan zijn coliformen, coliwat?! Coliformen zijn bacteriën uit de coli-groep en deze komen dus vooral voor in uitwerpselen. Juist, poep. Uit het onderzoek bleek ook dat op 27% van de schoenen de E. coli werd gevonden samen met nog zo’n zeven andere bacteriën. Iek! 

Bacteriën
Nu horen wij jou al denken. Tja, hoeveel nemen wij hier nou van mee in ons huis? Ook dit is onderzocht en dit percentage ligt nogal -ehh- hoog. De onderzoekers kwamen erachter dat ‘het overbrengen van bacteriën van de schoenen naar onbesmette vloeren varieert van 90% tot 99%.’ Juist, snel die schoenen uit dus!

Bron: self.com