Anti-veroudering tips

Beauty door Redactie

Dat je ouder wordt, kun je niet tegen houden. Dit is een natuurlijk proces, dat op geen enkele manier gestopt kan worden. Het is helemaal niet erg om ouder te worden, maar we willen het natuurlijk niet zelf extra versnellen. Toch zijn er verschillende dingen die het verouderingsproces versnellen en die wil je natuurlijk voorkomen.

Ouder worden doen we dus allemaal, maar om het nou toe te juigen en aan te moedigen is natuurlijk ook niet de bedoeling. Hieronder zie je een aantal factoren die ervoor zorgen dat je lichaam sneller oud wordt.

anti-verouderingstips

Stress
Bij stress veranderen er verschillende processen in je lichaam, zo droogt bijvoorbeeld je huid sneller uit. Doordat je huid uitdroogt, krijg je weer sneller rimpels. Buiten dat het sowieso niet fijn is om te stressen, is het dus ook nog eens slecht voor je lichaam en je huid.

anti-verouderingstips

Nicotine
Dat roken slecht voor je is, weten we allemaal. Maar de invloed van nicotine op je lichaam, kan niet ontbreken in dit lijstje. Door roken wordt de doorbloeding van je lichaam slechter en slechter, dit komt omdat je bloedvaten vernauwen door de nicotine. Hierdoor verdwijnt de kleur in je gezicht, heb je bijvoorbeeld sneller last van wallen en is het bovendien heel slecht voor je longen. Zo zijn er nog genoeg slechte effecten op te noemen die je krijgt door te roken, gewoon niet doen dus!

anti-verouderingstips

Zon
Ook veel zonnen is slecht voor je huid en je lichaam. Wanneer jij je niet insmeert met een goede zonnebrand, zal het verouderingsproces van je huid heel snel gaan. Je huid droogt dan namelijk verschrikkelijk snel uit en de aanmaak van nieuwe cellen gaat veel langzamer. Hierdoor ontstaan onder andere pigmentvlekken en rimpels. Ook wanneer er veel zon in je ogen komt, heeft dit geen goed effect. De huid rondom je ogen is heel kwetsbaar en dun en hierdoor dus ook sneller beschadigd. Draag dus ook een goede zonnebril, om je ogen te beschermen.

anti-verouderingstips

Suiker
Wanneer je veel suiker eet, zal de elasticiteit van je huidcellen zeer verminderen. Bij een lage elasticiteit van de huid, krijg je ook weer sneller rimpels en andere vervelende kwaaltjes. Een lekkere zoete versnapering af en toe kan heus geen kwaad, maar net als met veel andere dingen, is te veel suiker niet goed voor je lichaam.

anti-verouderingstips

Te weinig slaap
Tijdens het slapen, kom je helemaal tot rust en wordt je hele lichaam hersteld. Wanneer je slaapt, wordt bijvoorbeeld het vochtgehalte in je lichaam weer aangevuld. Wanneer je dus te weinig slaapt, kunnen deze herstelprocessen niet goed hun werk doen. Het effect is dat je lichaam ‘op’ raakt en daarmee dus sneller verouderd.

anti-verouderingstips

Alcohol
Een glaasje op zijn tijd is helemaal niet erg, maar bij een overvloed aan alcohol zal je lichaam uitdrogen. Zoals we eerder al zeiden, is uitdroging heel slecht voor je lichaam en haar processen. Ook hierdoor zal bijvoorbeeld je huid sneller verouderen en krijg je dus ook sneller rimpels.

anti-verouderingstips

Te weinig sport
Door veel te bewegen houd je je lichaam jong en gezond. De bloedsomloop en je conditie worden door het sporten verbeterd. Wanneer je een goede conditie hebt, zul je je veel fitter voelen en heb je dus meer energie.

anti-verouderingstips

Slechte voeding
Ook deze is algemeen bekend, maar mag zeker niet missen in dit rijtje. Goede voeding houdt je lichaam jong en gezond. Wanneer jij voldoende vitamines binnenkrijgt en genoeg drinkt, hoef je je nergens zorgen over te maken.

Hoe houd jij jezelf jong en gezond?

Bron: ivillage.com

Door Myrre