Fashion

5 sporty items die je ook prima buiten de sportschool kunt dragen

Sportieve outfits zijn heus niet alleen voor in de sportschool, tegenwoordig is het een van de meest gedraagde fashion trends. Naast het feit dat het super comfy is en je er waarschijnlijk toch niet in gaat zweten, ziet het er (met de juiste combi) ook nog eens leuk uit. In een yogabroek naar je college, op sneakers naar je werk en in een grote hoodie dineren. Het kan allemaal. Lees snel verder voor sporty outfits inspiratie!

We houden er van, sportieve looks met een vleugje vrouwelijkheid en een chique touch. Maar waarom vind iedereen dit zo leuk? Een van de theorieën is dat mensen die sporten als gezond en aantrekkelijk worden beschouwd. Dus als je je sportief kleed, heb je hetzelfde effect toch?;-). Ookal zit je er alleen maar mee op de bank, niemand die het weet. We geven je wat inspiratie hoe je sportkleding draagt als outfit.

1. Trackpants

View post on Instagram
 

De trackpants, super hip tegenwoordig. Draag de broek zoals op de foto met een mooie blouse en een paar killer heels of ga casual op pad met een trui. Sneakers maken het geheel nog sportiever. That’s up to you. 

broek sportief outfitUrban Classic Joggingsbroek rood €34,99 | Dames trainingsbroek Puma €60

2. Track Jacket

View post on Instagram
 

Wil je je chique look een klein beetje downgraden, dan doe je dit perfect met een sportief track jacket. Bijvoorbeeld op een mooi jurkje of een nette broek. Wil je helemaal sporty de deur uit? Met je favoriete witte T-shirt en een paar toffe sneakers ben jij helemaal on trend.

jas sportief fashion
Track Jacket Forever 21 €25

3. Pet

View post on Instagram
 

Niet alleen handig tegen de zon en een bad hair day, maar ook nog eens om je outfit een oppepper te geven. Een pet geeft net een sportieve touch. En om ervoor te zorgen dat je niet als een foute rapper de deur uit loopt, is het verstandig om de pet niet met je ‘kloffie’ te combineren. Wil je wel een complete sportoutfit dragen? Maak het wat vrouwelijker door bijvoorbeeld rode lippenstift te dragen. Gebruik je pet als eyecatcher als je een donkere outfit draagt. Een rode pet bijvoorbeeld, wham!

pet fashion sportief

Pet, Forever 21 €4,40

4. Sweater/ Ringer T-shirt

View post on Instagram
 

Wat zo fijn is aan sweaters en hoodies, is dat ze zo verdraaid lekker zitten. Ook nog eens warm en gemakkelijk te combineren voor een stoere, maar vrouwelijke look. Want even eerlijk, erg sexy zijn ze niet. Draag er een rokje onder en je bent gelijk super elegant. Met een simpel, maar sportief t-shirt doe je dit ook heel makkelijk. Combineer stoer met cute door je shirt op een rokje te dragen of draag hem onder een jurkje! Niet zo van de blote benen? Een skinny jeans is ook prima. Zorg in ieder geval dat het onderste deel strakker is dan je shirtje. Je wilt er niet als een slobber uitzien natuurlijk. Nog meer budgetproof is deze DIY. Maak je eigen coole sweater. We like it.

sportief shirt sweaterASOS ringer shirt €40 | ASOS sweater €16,99

5. Sneakers

View post on Instagram
 

De sneakers staan tegenwoordig hoog op het lijstje van elke vrouw. Dat sprintje naar de trein in de ochtend gaat toch echt sneller op je geliefde sneakers. Nog een groot voordeel: ze passen overal bij. Ga voor de sporty outfit met een skinny jeans, T-shirt en sneakers, of combineer je trainers met een jurkje voor een stoer-chique look. Ga jij voor witte sneakers en zijn ze ondertussen grijs? Zo krijg je ze weer super wit.

collage sneakers sportiefFila Zeppa Platform €89,99 | Gekleurde Dad sneaker Graceland €29,99

Bedankt voor de leuke tip Evie!

Bron: Realsimple.com, Elle.be, Trendalert.nl | Beeld: iStock, Instagram

 

Lees ook: Pak nu korting op je bestelling bij CHASIN’

Must reads 👀