News

Dit meisje werd ‘dik varken’ genoemd in een kledingwinkel en dit is hoe mensen reageren

Je bent lekker met vriendinnen aan het shoppen en met jullie handen vol kleding verdwijnen jullie in de pashokjes. De eerste outfit gaat aan, snel richting je vriendin om te checken wat zij van jou outfit vindt. ‘Je lijkt hier echt een dik varken in, kijk al dat vet’ zegt je vriendin. Say whaaaat? Dit zeggen vriendin natuurlijk nóóit, maar toch gebeurde dit laatst in een winkel en dit is wat er gebeurde.​

‘Dik varken’
Wanneer je met vriendinnen lekker aan het shoppen bent keuren jullie uiteraard elkaars outfits. Jij vindt de mening van je vriendin belangrijk en zij de jouwe. Maar wat als je vriendin zegt dat je op een dik varken lijkt en dat midden in de winkel!? In een nieuwe video van Concentrate Velvet gaat Iris samen met curvy supermodel Joann van den Herik op pad om te kijken hoe Nederlanders ingrijpen bij bodyshaming. Model Joann wordt dik, vadsig en een varken genoemd. Komt er iemand voor haar op?

Watch on YouTube

Body shaming
Wow, wat een heftig experiment! Hoe zou jij reageren als iemand ‘moddervet’ wordt genoemd middenin een kledingwinkel? Dit is natuurlijk echt een no go en gelukkig(!) in scène gezet, maar zou jij doen als dit in het echt gebeurt? Lees snel dit artikel over body-positive Instagrammers. Hello body positivity!

 

Lees ook: Shinen met jouw curvy maten: gebruik de Happy Size kortingscode!

Must reads 👀