Beauty

Handig! 7 natuurlijke producten voor je beauty problems

Er zijn genoeg beautyproducten die je kan kopen als je last hebt van acne, een droge huid, broze nagels en voor glanzend haar. Maar neem ook eens een kijkje in de keuken of in de natuur, want er zijn heel veel producten die goed werken tegen dit soort beauty problems. Benieuwd of je de producten al in huis hebt of bij je om de hoek kan vinden? Check het snel hieronder. 

Het is heel leuk om een tof maskertje voor een glowy skin te shoppen, maar als je even op je budget moet letten kan je ook gewoon in de keukenkastjes thuis kijken. Daar liggen waarschijnlijk genoeg producten die goed werken voor een gezonde huid of mooie haren. 

1. Kurkuma
Wil je graag een glowy skin? Mix dan wat kurkuma met yoghurt en honing en je hebt een heel lekker maskertje en straks ook een stralende huid. YAS!

2. Kamille
Deze is voor alle blondies die graag hun mooie blonde lokken willen behouden. Kamille is dan jouw redder in nood. Doe drie eetlepels gedroogde kamille in een mok met 250 ml gekookt water. Laat je Kamillethee even een beetje afkoelen en verdeel het vervolgens over je blonde lokken. Ze zullen dan mooi gaan glanzen en mooi blond blijven. 

3. Lavendel
Lavendel is niet alleen goed voor een betere nachtrust, maar het is ook goed te gebruiken als scrub. Voor de scrub heb je nodig: 100 ml suiker, 100 ml olijfolie, 10 gram gedroogde lavendel. Dat mix je met elkaar en doe je vervolgens in een potje die je goed kan afsluiten. Onder de douche lekker scrubben en je hebt een mooie glowy skin. Enne, het ruikt ook nog eens heerlijk!

4. Weegbree
Heb je heel erg last van acne en werken al die middeltjes niet? Probeer dan eens weegbree. Pers het blad uit en breng het aan op de plekken waar je last hebt van acne. Laat het voor een uur zitten en was het er daarna af met koud water. Herhaal dit dagelijks en je zal minder last hebben van acne. 

5. Goudsbloem
Als je enorme wallen hebt onder je ogen, dan zijn plakjes komkommer natuurlijk goed om op je ogen te leggen. Maar goudsbloem schijnt ook goed te werken tegen vermoeide ogen. Doe 30 gram verse goudsbloem in een pannetje met 500 ml water en breng dit aan de kook. Laat het vijf minuten koken en vervolgens nog even vijftien minuten staan. Dip een theedoek in het mengsel en leg de warme theedoek voor een half uur op je ogen. Bye bye vermoeide ogen!

6. Rozenblaadjes
Lijkt het je geweldig om je eigen face mist te maken? Ga dan naar de bloemist voor een boeketje rozen, want met de rozenblaadjes kan je namelijk een hele lekkere face mist maken. Doe een handje rozenblaadjes in 250 ml en laat het water koken voor tien minuten. Vervolgens haal je de blaadjes eruit, laat je het water afkoelen en doe je dit in een leuk flesje die kan sprayen. Tadaaaa, je eigen face mist is klaar. 

7. Brandnetelthee
Nog een andere handige tip voor als je last hebt van acne: drink brandnetelthee. Om ervoor te zorgen dat je puistjes verdwijnen moet je wel even geduld hebben en het drankje drie keer per dag drinken. Als je het een paar weken volhoudt zal je resultaat gaan zien. YAS!

Bron: Glamour UK, Skinglow.nl | Beeld: Unsplash

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook