Lifestyle

Deze 8 woorden mag je na het lezen van dit artikel nóóit meer verkeerd uitspreken

Het overkomt de besten wel eens: een woordje verkeerd uitspreken. Helaas krijgen sommigen het voor elkaar om simpele woorden op de meest vreemde manier uit te spreken en denkt: hoe dan!? Dus daarom voor hen een speciaal artikel waarin je leest hoe je deze woorden voor eens en voor altijd goed uitspreekt. Opletten geblazen dus.

1. Expresso
No. Laat het de Italianen niet horen, het is namelijk espresso. En maak ons nou niet wijs dat je het ‘expres zo’ zegt ;-).

2. Advocado
Gaat er ook spontaan een spiertje in jouw gezicht trekken als iemand onze geliefde avocado uitspreekt als advocado? En dan ook nog zeggen dat ze dól zijn op advocado’s thuis. Lieve mensen, het is a-vo-ca-do.

3. Rontonde
We snappen de verwarring, een rotonde is natuurlijk rond… Maar dit betekent niet dat we dit opeens uitspreken als rontonde maar gewoon rotonde.

4. Spagetti
Ook dit is er weer eentje waar wij Nederlanders onze eigen variant op hebben bedacht. En geloof ons, dit doet er veel… #guilty. ‘Eten we vanavond Spagggggeti?’ Zeg jij ook wel eens spaghetti met de ‘harde g’?

5. Papprika
Wie heeft er ooit bedacht om het woord paprika uit te spreken als papprika? Just don’t. Zoals we op de basisschool hebben geleerd spreek je de a hier gewoon uit als een ‘aa’, want er volgt maar een letter ‘P’. Er is dus geen (enkele) sprake van een ‘ah’ bij paprika.

6. Konigin
Ook bij het woord koningin komt die Nederlandse ‘g’ weer naar boven. Maar waarom zeggen mensen eigenlijk konigin? We zeggen toch ook niet verpakkig in plaats van verpakking?!

7. Puzel
Brrr! Krijg jij ook automatisch de rillingen wanneer iemand het woord puzzel uitspreekt als púzel. Excusez moi, maar wie heeft ooit bedacht om die tweede ‘z’ te negeren?

8. Interperteren
Dat heb je inderdaad verkeerd geïnterpreteerd… Het is namelijk interpreteren. Weet je het even niet? Gebruik dan gewoon een ander woord voor interpreteren, zoals het woord opvatten. Eitje dus ;-)!