Lifestyle

Deze 8 woorden mag je na het lezen van dit artikel nóóit meer verkeerd uitspreken

1

Het overkomt de besten wel eens: een woordje verkeerd uitspreken. Helaas krijgen sommigen het voor elkaar om simpele woorden op de meest vreemde manier uit te spreken en denkt: hoe dan!? Dus daarom voor hen een speciaal artikel waarin je leest hoe je deze woorden voor eens en voor altijd goed uitspreekt. Opletten geblazen dus.

1. Expresso
No. Laat het de Italianen niet horen, het is namelijk espresso. En maak ons nou niet wijs dat je het 'expres zo' zegt ;-).

2. Advocado
Gaat er ook spontaan een spiertje in jouw gezicht trekken als iemand onze geliefde avocado uitspreekt als advocado? En dan ook nog zeggen dat ze dól zijn op advocado's thuis. Lieve mensen, het is a-vo-ca-do.

3. Rontonde
We snappen de verwarring, een rotonde is natuurlijk rond... Maar dit betekent niet dat we dit opeens uitspreken als rontonde maar gewoon rotonde.

4. Spagetti
Ook dit is er weer eentje waar wij Nederlanders onze eigen variant op hebben bedacht. En geloof ons, dit doet er veel... #guilty. 'Eten we vanavond Spagggggeti?' Zeg jij ook wel eens spaghetti met de 'harde g'?

5. Papprika
Wie heeft er ooit bedacht om het woord paprika uit te spreken als papprika? Just don't. Zoals we op de basisschool hebben geleerd spreek je de a hier gewoon uit als een 'aa', want er volgt maar een letter 'P'. Er is dus geen (enkele) sprake van een 'ah' bij paprika.

woorden verkeerd uitspreken

6. Konigin
Ook bij het woord koningin komt die Nederlandse 'g' weer naar boven. Maar waarom zeggen mensen eigenlijk konigin? We zeggen toch ook niet verpakkig in plaats van verpakking?!

7. Puzel
Brrr! Krijg jij ook automatisch de rillingen wanneer iemand het woord puzzel uitspreekt als púzel. Excusez moi, maar wie heeft ooit bedacht om die tweede 'z' te negeren?

8. Interperteren
Dat heb je inderdaad verkeerd geïnterpreteerd... Het is namelijk interpreteren. Weet je het even niet? Gebruik dan gewoon een ander woord voor interpreteren, zoals het woord opvatten. Eitje dus ;-)!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 10 dagen geleden EVA LUCAS

    Hallo, seizoensgroeten aan al mijn vrienden daar, laat me weinig scheren over hoe mijn huwelijk werd hersteld met de hulp van een grote tovenaar genaamd Dr.Amiso. Ben Eva Lucas, uit Assen, Nederland. Na tien jaar trouwen begon mijn man me vreemd te gedragen, we hadden ruzie en een paar andere problemen met mijn man totdat hij uiteindelijk naar Texas verhuisde om bij een andere vrouw te zijn. Ik dacht dat mijn leven voorbij was, en dat van mijn kinderen dachten ze dat ze hun vader nooit meer zouden zien. Ik probeerde alleen maar sterk te zijn voor de kinderen, maar ik kon de pijn in mijn hart niet aan. Elke dag en nacht denk ik aan hem en wil altijd dat hij terugkomt, ik was echt verdrietig en had hulp nodig, dus ik zocht online naar hulp en vond een website die suggereerde dat Dr.Amiso iemand kon helpen die ex-geliefde snel terug had. Dus ik vond dat ik het eens moest proberen, ik nam contact met hem op en hij vertelde me wat ik moest doen en ik deed het, hij verzekerde me dat mijn man binnen 48 uur later bij me zou komen, mijn man belde me eigenlijk en zei: hij miste mij en mijn kinderen! Verrassend kwam hij die dag met enkele vrolijke cadeau-artikelen en verontschuldigde zich voor zijn fout en voor de pijn die hij mij en de kinderen opdreef. Sindsdien hebben we een belofte gedaan om de wereld deze grote tovenaar en hengelbreker van alle soorten te laten weten, allemaal dankzij Dr. Amiso, ons huwelijk is sterker dan ooit tevoren geworden. Hij is zo sterk en krachtig, Dr. Amiso is echt een door God gezonden, die ik altijd bid voor een lang leven om zijn kinderen te helpen in tijden van moeilijkheden, als u hier bent en uw man is verhuisd naar een andere vrouw. Als je wilt trouwen met de liefhebber van je keuze of gezondheid en huwelijksproblemen, gevallen van kanker of echtscheiding, baanpromotie en succes, wil je ook in de wereld worden herkend, geef niet op, geen problemen helemaal stoppen met huilen, neem nu contact op met deze krachtige wizard. Hier is haar persoonlijke e-mailadres: herbalisthome01@gmail.com

  1. 1