Lifestyle

Back to school? Met deze tips maak jij snel vriendinnen voor het leven

Of je nu naar de volgende klas gaat, naar een nieuwe school of je begint aan je eerste collegeweek, het zal vast gebeuren dat je even niemand kent. Maar maak je geen zorgen, Girlscene heeft voor jou een aantal tips over hoe je het snelst vriendinnen maakt. Zo zal jij zelfverzekerd en goed voorbereid beginnen aan die spannende eerste dag terug op school. 

Kennismakingsdag
Stel, je gaat naar een nieuwe school of je begint met een nieuwe studie. Als je daar aan komt ken je helemaal niemand. Maar meestal begin je niet zonder een kennismakingsdag. Je wordt in groepjes gezet en zo leer je gelijk al de eerste mensen kennen. Bedenk dat iedereen hier nieuw is en het voor iedereen spannend is. De allerbelangrijkste tip voor een goede eerste indruk: SMILE! Als je zenuwachtig bent is het heel fijn als je een vriendelijk gezicht tegenkomt. 

Durf jezelf te laten zien
Het is best logisch dat je de eerste dag nog een beetje de kat uit de boom kijkt. Je wilt niet meteen alle aandacht naar je toe trekken, dat komt misschien vervelend of arrogant over. Maar weken de stille muis uithangen, daar maak je ook niet snel vriendinnen mee. Probeer een tussenweg te vinden die voor jou prettig is. Op dag twee vraag je bijvoorbeeld aan iemand hoe hun eerste dag was bevallen? Durf je niet zo snel de aandacht op je te vestigen? Wil je graag wat zelfverzekerder zijn? Lees dit artikel en je hebt het zo voor elkaar.

Introduceer jezelf
Niemand voelt zich helemaal op zijn gemak op de eerste dag. Al helemaal niet de eerste momenten. Als je een nieuw persoon ziet en oogcontact maakt, zeg dan gelijk ‘hallo’ en stel jezelf voor. Dan voelt je friend to be zich gelijk op haar gemak en ben jij die aardige persoon ;-).

Nodig iemand uit
Uh oh… Het is lunchpauze. Geen idee waar of bij wie je moet gaan zitten? Dan zie je vast andere mensen met hetzelfde probleem. Misschien is de persoon aan wie je je net hebt voorgesteld ook wel op zoek en kan je haar uitnodigen om samen te gaan zitten. Soms weet je niet zo goed wat je moet zeggen, stel dan gewoon wat vragen. Dan heb je gelijk iets om samen over te kletsen. “Vind jij dit broodje ook zo vies?” of “Wat heb jij deze zomer gedaan?” Met deze lunchbox komt er vast wel iemand bij je zitten!

Geef een compliment
Geef je nieuwe vriendin eens een compliment! Iemand die jou een complimentje geeft heeft ook gelijk een streepje voor, toch? Zo laat je ook gelijk weten dat je die persoon als vriendin beschouwt. Het is natuurlijk ook belangrijk om je vriendschappen te onderhouden en te behouden. Lees daarom hier alle tips voor jou en je bestie.

Wees positief en vrolijk
Niemand stapt op een chagrijnig gezicht af natuurlijk. Probeer altijd het positieve van een situatie te zien. Als jij in een vervelende situatie vrolijk en positief blijft, zal je merken dat je dit ook weer terugkrijgt. Zo zie je maar, straks wilt iedereen met jou vriendinnen zijn.

Bron: Creativemommy.com, Sevendays.nl | Beeld: iStock

 

Lees meer: NHA kortingscode: studeren met 100% slaaggarantie!