Gladde bikinilijn

Beauty door Redactie

Leuk hoor dat we onze bikini's weer aan mogen. Maar een bikini laat ook erg veel zien, bijvoorbeeld die vervelende rode bultjes van het scheren bij je bikinilijn of oksels. Niet heel charmant! Misschien kun je één van deze tips proberen.

Behalve dat het geen fraai gezicht is al die bultjes, is het ook nog eens een vervelend gevoel. Het jeukt en wanneer je krabt, is het pijnlijk en wordt het alleen maar erger. En een echte lady gaat toch ook niet volop in het kruis staan graaien. Daarom zochten wij stad en land af naar tips. Wat blijkt? Heel veel meisjes hebben er last van en ze weten ook niet zo goed wat te doen. Deze tips vonden wij wel.

rodebultjes

Zallufje
Veel meiden gebruiken smeerseltjes. Blijkbaar helpt het om de huid die schraal is na het scheren en door het hete douchewater, wat te verzachten door het vet te houden. Veel meiden gebruiken calendulan zalf, sudocreme en zinkzalf. Dat zijn producten die ook voor schrale babybilletjes gebruikt worden, dus dat zou wellicht kunnen helpen!

Theekransje
Houd een nat zakje thee tegen de huid die net van haar ontdaan is aan en je schijnt minder klachten te hebben. Vind je dat een beetje een gedoe? Koop een klein flesje Tea Trea olie, zodat je kunt kijken of het bij jou helpt.

Poederen
Heb je erg last van een schurend gevoel? Dan zou talkpoeder je kunnen helpen. Nog een product dat veel voor de tere babybilletjes gebruikt wordt.

rodebultjes

Scheer hier weg!
Bij sommige meiden helpt het scheren met olie. Er zijn speciale scheeroliën op de markt, want gewone (baby) olie verstopt je doucheputje en je haartjes plakken daar aan vast.

Messcherp
Het is erg belangrijk om altijd een schoon en scherp mesje te gebruiken. Je zult zelf al merken dat wanneer je met een bot mesje scheert, het mesje veel stroever over je huid gaat.

Schuurmiddelen
Draag na het scheren geen kanten broekje en ga niet fietsen met een hele strakke spijkerbroek. Door het schuren, worden de bultjes erger en dat kan erg pijnlijk worden.

PFB Vanish
We horen en lezen erg veel goede ervaringen over dit product. Dit product zorgt ervoor dat je geen ingegroeide haartjes en scheerbultjes krijgt. Nadat je het spulletje met een roller over de plek des onheils gerold hebt, zorgt het ervoor dat je haarzakjes open gaan staan zodat haartjes weer soepel kunnen groeien. Ook ontsmet het goedje de boel, waardoor het niet kan gaan ontsteken.

Heb jij hier wel eens last van? En heb jij nog tips?

Bron foto's: Weheartit, Venus

Door Esmée