Real life

Girls Issues: ‘Ik ben heel snel bang dat iemand boos op mij is’

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die erg onzeker is en bang is dat ze mensen om haar heen boos maakt. 

Hey Girlscene,

Ik zit met een probleem, waar ik al een hele lange tijd mee zit. Even kort: ik heb een ongeluk gehad, waarvan ik aan het revalideren ben en ik loop bij een psychologe. Door het ongeluk breng ik de helft van de uren door op school die ik eigenlijk zou moeten doorbrengen. Ik ben erg onzeker, ik ben heel snel bang dat iemand boos op mij is. Soms kan ik een flapuit zijn en dan ben ik bang dat ik stomme dingen heb gezegd. Na een schooldag ga ik dan ook de hele dag evalueren. Erg vervelend, want het maakt me erg somber en moe.

Ik hecht (te) veel waarde aan social media. Als iemand niet ‘het perfecte antwoord’ geeft dat ik voor ogen had denk ik dat er iets aan de hand is. En aan de andere kant denk ik: waarom wil ik dat diegene me aardig vindt? Zo close zijn we niet… Het punt is dat mijn twee allerbeste vriendinnen niet op mijn school zitten. En dat mis ik dan ontzettend… Ik heb verschillende vriendengroepen en als ik dan een keer één week een vriendin niet zie, ben ik bang dat ik ze te weinig zie. Dat ik veel meer met mijn vriendje ga, terwijl dat helemaal niet zo is.

Ik heb jullie advies nodig.

Liefs,
Fleur

Hi Fleur,

Wat super heftig dat je een ongeluk hebt gehad en daarvan aan het revalideren bent. Het is logisch dat je onzeker wordt als je weinig op school bent en daardoor veel mist. Misschien dat een klasgenootje, met wie je het goed kan vinden, je regelmatig up to date kan houden. En probeer dingen na schooltijd los te laten. Als je iets vervelends hebt gezegd, dan komen de mensen vast en zeker naar je toe om dit te zeggen als ze dit echt vervelend vonden!

Het is balen dat je niet bij je beste vriendinnen op school zit. Daardoor is het natuurlijk lastiger om elkaar vaker te zien. Bespreek met je besties hoe zij hier naar kijken en probeer iedere keer als je je vriendinnen ziet een nieuwe date te plannen. Hier vind je nog wat leuke ideetjes om te doen met je vriendinnen.

Heel veel succes girl!

Liefs,
Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issue’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscenenl.nl.

Beeld: Pixabay