News

Bewezen: ben je geen fan van sporten? Dan ben je intelligent

De één brengt het liefst dagelijks een uurtje door in de sportschool en de ander is misschien wel lid van een sportschool, maar is er nog nooit binnen geweest en ligt liever lekker lazy op de bank met een reep chocolade. Goed nieuws voor de meiden die bij de laatste groep horen: als je geen fan bent van een sportsessie, dan ben je dus een intelligent type. Benieuwd waarom? Lees dan maar snel verder!

Ben je niet zo’n fit girl en lig je veel liever lekker op de bank met een lekkere snack je favo serie te bingen? Dan heeft dat iets te maken met je intelligentie blijkt uit een onderzoek van Florida Gulf Coast University.

Onderzoek
Voor het onderzoek moesten 60 studenten een vragenlijst invullen en vervolgens werden ze in twee groepen verdeeld: de denkers en de niet-denkers. Dankzij een apparaat om hun arm werd er gemeten dat de denkers minder beweeglijker waren. Een reden hiervoor: de denkers zouden zich minder snel vervelen en langer in gedachten zijn over dingen. De niet-denkers hebben juist het sporten nodig om zich niet te vervelen. 

Bij welke groep hoor jij?

Bron: Zita.be | Beeld: Unsplash