News

Oei: je plas ophouden is gevaarlijk!

Je kent het vast wel: zit je net in de trein en kom je erachter dat je toch wel nodig naar de wc moet, maar een bezoekje aan de wc in de trein vind je niet zo’n goed idee. Dan maar je plas inhouden! Maar is dat nou wel zo goed voor je? Lees het hieronder of het goed is voor je lichaam om je plas in te houden en hoe lang je nou eigenlijk je plas kan inhouden, zonder dat het kwaad kan.  

Hoe vervelend is het dat je nergens een wc kan vinden, maar wel heel nodig naar de wc moet?! Het overkomt je vast wel eens en dan is de enige optie: je plas inhouden. Maarre, dat is dus helemaal niet zo goed voor je blaas…

Plas inhouden
Volgens een uroloog kan het inhouden van je plas ervoor zorgen dat je minder goed kan plassen, de kans groter wordt dat je een blaasontsteking krijgt en het kan nierschade veroorzaken… En dat wil je niet! Houd je plas daarom niet langer op dan vier uur. PS: het is ook weer niet goed om meteen naar de wc te rennen als je moet. Je blaas raakt hieraan gewend, waardoor je niets meer kan inhouden. Ook weer niet handig! 

Bron: Zita.be | Beeld: iStock

Must reads 👀