Lifestyle

3 slimme manieren om te reageren als je een cadeau eigenlijk niet zo leuk vindt

Woehoe, je bent jarig! Tijd voor taart, slingers en heel veel cadeautjes. Je krijgt eindelijk die mooie tas die bovenaan je wish list stond of dat ene mooie kettinkje. Toch zitten er ook wel eens cadeautjes tussen die je misschien minder leuk vindt. Awkward! Hoe reageer je daar nou op? Girlscene geeft je drie slimme tips.

Je krijgt hele opvallende oorbellen, terwijl je eigenlijk meer houdt van het minimalistische. Je oma geeft je een agenda, terwijl je eigenlijk alles op je telefoon bijhoudt. Of je moeder denkt je een plezier te doen met een dikke trui, terwijl je de kleur écht niet mooi vindt. Ai, lastig situatie. What to do? Dit zijn drie manieren hoe jij hier slim op reageert.

1. Je zet een big smile op en doet alsof je het mooi vindt
Misschien niet helemaal eerlijk tegenover de persoon die zijn of haar uiterste best heeft gedaan tijdens het uitzoeken van een cadeau voor jou. Toch is het soms wel de beste oplossing om een fake smile op je gezicht te toveren en maar te doen alsof je het een tof cadeau vindt. Gaat het om een cadeau van een flink bedrag of iemand die je vaak ziet? Dan is het misschien toch verstandiger om een van de andere twee opties hieronder te kiezen...

cadeau verjaardag reactie

2. Je neemt het cadeau aan en bedankt
Je herkent het vast wel. Je haalt het cadeaupapier van het cadeau af en ziet wat er tevoorschijn komt. Dit was niet helemaal wat jij voor ogen had. Shit! Hoe ga je reageren? Je wilt natuurlijk niet onbeleefd overkomen tegenover je oom en tante... Wat moet je doen!? Je hoeft natuurlijk niet te zeggen dat je het niks vindt, maar je hoeft er ook niet over te liegen. Bedankt ze gewoon vriendelijk en leg het cadeau bij de andere pakjes op de tafel. Niemand die het door heeft. Niet slim om dit ook te doen met cadeaus van mensen die je regelmatig ziet. Grote kans dat je bff anders gaat vragen waarom je dat kettinkje dat je van haar hebt gekregen nooit draagt. Even goed nadenken dus! Kies anders voor de laatste optie hieronder ;-).

3. Je zegt hoe lief je het vindt, maar dat het niet jouw smaak is
Hoe lief je het ook vindt dat iemand een cadeautje voor jou heeft meegenomen, dit cadeau is gewoon écht niet jouw smaak. Je weet dat je het nooit gaat gebruiken, maar dat mensen wel geld aan jouw presentje hebben uitgegeven. Zonde dus! Daarom is het misschien wel de beste optie om gewoon eerlijk te vertellen dat het niet helemaal jouw smaak is. Grote kans dat ze heel relaxed reageren en juist fijn vinden dat jij dit aangeeft. Veel mensen bewaren zelfs het kassabonnetje, zodat jij jouw cadeau kunt ruilen voor iets wat jij wel gebruikt. Wedden dat zij alleen maar blij zijn dat jij zo eerlijk bent.

Moet jij zelf nog voor iemand een cadeau kopen? Check dan snel dit artikel voor cadeaus waar (bijna) alle meiden vrolijk van worden.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook