Beauty

Met deze 7 make-up producten is je look hittegolf proof

Ga je ‘s ochtends vroeg helemaal fleeky de deur uit dankzij je prachtige make-up look, maar door die hoge temperaturen ziet jouw make-up look er na een paar uur al verschrikkelijk uit… Herkenbaar? Dankzij deze make-up producten zie je er nog steeds fleeky uit, ook al is er een hittegolf gaande. Check ze hieronder!

Met deze hoge temperaturen is het soms best lastig om er nog helemaal flawless uit te zien, omdat je make-up er gewoon af smelt. Probeer daarom eens je make-uproutine aan te passen en deze producten te gebruiken. Enne, tip: gebruik beauty producten met SPF. Zo bescherm je meteen je huid tegen de felle zon. 

1. Een toner voor je gezicht
Begin je make-up routine ‘s ochtends met een goede toner. Het hydrateert je gezicht goed en voelt ook meteen lekker fris aan. Echt een fresh start! Spray de toner op je gezicht en laat het even goed intrekken. En door naar de volgende stap in je routine. 

2. Primer met SPF
Als de zon zo fel is, is het wel verstandig om je huid goed te beschermen. Smeer daarom een primer op je gezicht mét SPF. Zo blijft en je make-up langer zitten en je beschermt je huid. Een matte primer is ook heel erg goed, aangezien je gezicht nogal shiny kan worden in de zomer. Door een matte primer te gebruiken gaat die glimmende gloed weg en dat maakt je look net even wat mooier. 

3. Een matte foundation
Zoals we al eerder zeiden kan je huid in deze warme periode nogal shiny worden, dus naast een matte primer is een matte foundation ook een heel goed idee om te gebruiken tegen die glimmende look. Kies er één uit die waterproof is en ook de hele dag blijft zitten, want dan is de kans groot dat het niet van je gezicht smelt door al dat zweet. 

4. Een matte poeder
Het is ook belangrijk om je gezicht te poederen met een matte poeder. Je T-zone is de plek die heel erg vettig kan worden tijdens de zomerperiode (check hier hoe je dit nog meer kan verhelpen) en kan dus wel een poedertje gebruiken. En met een poedertje zorg je er ook nog eens voor dat je basis beter blijft zitten. 

5. Een mooie blush
Door de warmte kan je er op een gegeven moment een beetje oververhit uit gaan zien… Not fun! Doe daarom een mooie blush op, want dankzij de blush heb je dan toch nog een lekker kleurtje. In de zomer is een roze of peach blush supermooi. Even lachen en poederen maar!

6. Bronzer
Een mooie bronzer maakt je make-up look natuurlijk helemaal af. Zeker als je nog niet echt een kleurtje hebt gekregen van de zon, want met bronzer lijkt het net alsof je een lekker kleurtje hebt gekregen. Score! Let wel op dat je niet al te veel gebruikt, want dan wordt je look misschien too much. 

7. Waterproof mascara
Niks is erger om door de hitte er uit te zien als een pandabeertje, omdat je mascara is uitgelopen… Gebruik tijdens deze warme dagen daarom een waterproof mascara, want zo weet je zeker dat je geen panda look-a-like wordt! Even een laagje (of twee) op je wimpers en bent helemaal klaar om deze warme dag te rocken. 

Nog een laatste tip: maak je zomerse beauty look helemaal fleeky door een mooie kleur lippenstift of lipgloss op te doen. Ga voor een frisse kleur, want dat maakt je look lekker zomers!

Wat is jouw favoriete beauty look in de zomer of ga je liever make-uploos over straat als het zo warm is?

Bron: Refinery29.com | Beeld: Unsplash.com

Must reads 👀