5x vragen over nagels

Beauty door Redactie

We weten ondertussen allemaal wel hoe we onze nagels moeten lakken. Maar hoe zorg je ervoor dat je nagellak sneller opdroogt? Is het onhygiënisch om lange nagels te hebben? En hoe kan het dat het lijkt alsof je nicotinenagels hebt na het dragen van rode nagellak, terwijl je niets eens rookt? Lees het hier.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn nagellak sneller opdroogt?
Het is het beste om toch gewoon geduldig te wachten tot je nagellak opgedroogd is. Het duurt nou eenmaal een paar uur voordat de lak helemaal hard is. Als je toch heel snel je nagels in een ander kleurtje wilt hebben, breng dan twee keer achter elkaar een dun laagje aan. Doe daarna een sneldrogende topcoat over de lak. Het is veel beter om even de tijd te nemen om twee dunne laagjes aan te brengen, dan een dikke laag die langzaam opdroogt en overal zit behalve op je nagels.

allaboutnails

Ik heb hele mooie lange nagels, maar er blijft smerigheid zoals etensresten achter zitten. Zijn lange nagels dus onhygiënisch?
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je nagels zo onverzorgd zijn dat je er een complete lunch achter weg kunt halen. Het is belangrijk dat je je handen elke dag goed wast (vooral na contact met deurknoppen, openbare toiletten en als je hebt gesport in de sportschool). Stop voor de zekerheid een flesje met desinfecterende handgel in je tas, zodat je je handen ook schoon kunt houden als er geen water of wasbak in de buurt is. En mocht je een bijbaantje hebben in een restaurant, dan  is het toch verstandig om je lange nagels af te knippen. Het risico dat de bacteriën van je nagels op het eten terecht komen is dan zeer groot.

allaboutnails

Ik heb een tijdje rode nagellak gedragen. Maar nu ik het eraf haal, zijn mijn nagels zo geel dat het lijkt alsof ik nicotinenagels heb. Maar ik rook niet eens. Hoe kan dit?
Rode nagellak en andere nagellakjes met een donkere ondertoon ( denk aan donkerblauw, zwart en bruin) hebben heel sterk pigment. Deze trekken in je nagels en laten een gelige kleur achter. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je altijd een basecoat aanbrengt op je nagels voordat je ze gaat lakken. Doe dit voor de zekerheid echt altijd, ook al gebruik je geen ‘heftige’  kleur. Een basecoat hoeft niet duur te zijn, voor iets minder dan € 2 heb je al eentje van Essence. Zijn je nagels geel geworden door nagellak, dan is er gelukkig nog een huismiddeltje voor. Er wordt vaak gezegd dat je dan je nagels in een kommetje met warm water met zout of citroensap kunt doen. Maar dat is beter van niet, omdat je nagels dan heel erg uit kunnen drogen. Je kunt beter een whitener aanschaffen, waardoor je nagels er weer frisser uit gaan zien.

mooienagels

Mijn nagelriemen zijn droog en pijnlijk. Wat kan ik hier aan doen?
Je nagelriemen kunnen gaan scheuren en zelfs ontsteken als je ze niet goed verzorgt. Maar hoe dan ook, haal je nagelriemen nooit helemaal weg. Ze beschermen je vingers tegen infecties. Het is beter om naast handcrème ook  crème te gebruiken voor je nagelriemen. Lush heeft bijvoorbeeld de Lemony Flutter waar je je nagelriemen mee in kunt smeren. Een potje kost € 9, 95 en is verkrijgbaar bij de Lush filialen of online te bestellen.

Ik heb witte vlekjes op mijn nagels. Hoe kan dit?
Vraag dit aan een paar mensen en negen van de tien keer zul je horen dat die witte vlekjes op je nagels ontstaan door een calciumtekort. Maar dit is eigenlijk helemaal niet waar. Die witte vlekjes op je nagels kun je vergelijken met een blauwe plek op je huid. Als je je nagel stoot, dan beschadigt deze en wordt pas zichtbaar als je nagel weer aangroeit. No worries, deze groeit met je nagel mee en is dus na een tijd niet meer zichtbaar.

Zijn deze tips nuttig voor jou?

Bron/ beeld: cosmopolitan.com, flickr.com

Door Brenda