Lifestyle

Heftig verhaal: ‘Mijn moeder overleed voor mijn ogen’

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje die haar moeder voor haar ogen zag sterven.

Het begon allemaal in 2010. Mijn moeder had pijn en ging naar het ziekenhuis. Ze konden eerst niks vinden, maar later bleek dat ze een zeldzame vorm van kanker (de ziekte van Kahler) had. Ik was erg jong en mijn broertje al helemaal. Ik was negen en hij zeven. Na een lange tijd van behandelingen moest mijn moeder worden opgenomen in het ziekenhuis. Voor vier weken lang. Op de dag dag dat ze opgenomen zou worden bracht ze mij naar school. Ik heb toen enorm staan huilen. Toen ze werd kaalgeschoren werd alles ineens heel definitief, als een stempel. Ik voelde me machteloos.

In 2013 ging het beter en ze werd stabiel verklaard. Ze had alleen af en toe nog een controle. Tot alles in 2015 weer opnieuw begon. Dit keer was het nog veel erger. De botten van mijn moeder braken, doordat de kanker haar beenmerg afbrak. Uiteindelijk had ze wel achttien botbreuken in nog geen vier weken tijd. 

En daar was het heftige bericht: “Jongens, ik ga dood.” Als kind kun je dat haast niet bevatten. Ik bleef zo veel mogelijk bij haar. Toen we weer een dag in het ziekenhuis waren wilde we wat drinken pakken toen de verpleegster ons riep. Ik rende snel terug naar mijn moeder. Ze was haast onherkenbaar. Zo mager, zo zwak, ze had zoveel pijn en zo een piepende ademhaling. Ik hield haar hand vast en fluisterde naar haar “Het is goed mam, ga maar, dan is je pijn voorbij’. Op dat moment hoorde ik een diepe zucht, een doodse stilte, gevolg door hartverscheurend verdriet. Dat was het. Ze was echt weg. Voorgoed.

Toen mijn moeder overleed was ik vijftien jaar. Ik heb op haar uitvaart een speech gehouden, met volle trots. Inmiddels ben ik zeventien en gaat het langzaan weer beter met ons gezin. We missen haar nog elke dag, maar zullen haar nooit vergeten.

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal’.

Beeld: iStock

Must reads 👀