Wimpers tot aan het plafond

Beauty door Redactie

Helaas is niet iedereen geboren met enorm lange wimpers. Gelukkig is er van alles aan te doen om ze toch meer lengte te geven. Op het internet staan allerlei tips voor het verlengen van je wimpers. Ik heb ze voor je op een rijtje gezet.

Vaseline
Je zou het haast niet verwachten, maar vaseline schijnt wonderen te doen om korte wimpers langer te maken. Het zorgt voor een betere conditie van je wimperhaartjes, waardoor ze voller en mooier worden. Breng ’s avond nadat je je gezicht schoon hebt gemaakt met een schoon mascaraborsteltje, wattenstaafje of je vingertoppen wat vaseline aan op je bovenste wimperrand. Was het er de volgende ochtend weer af. Doe dit een week lang. Verwacht trouwens niet dat je gelijk na een dag lashes tot aan het plafond hebt, het duurt een paar dagen voordat je resultaat ziet.

Gebruik bruine en zwarte mascara
Verschillende kleuren mascara combineren kan ook helpen om je wimpers voller en langer te laten lijken. Door bruine mascara lijken je lashes dikker, door zwarte mascara worden ze langer. Misschien werkt deze combi wel voor jouw wimpers. Doe eerst bruine mascara op je wimpers, als dit opgedroogd doe dan wat zwarte mascara op de uiteinden. Zo zien je lashes er dikker en langer uit.

Koop om de drie maanden een nieuwe mascara  
Oogmijten en bacteriën nestelen zich maar al te graag in mascaratubes, ieh! (Als je het aankan, zoek op demodex folliculorum ….) Wissel daarom ook om de drie maanden van mascara, zelfs al heb je de mascara maar één keer gebruikt. Ook als je al eerder merkt dat er klonten inzitten of als je een vreemd geurtje ruikt, gooi de mascara gelijk weg. De bacteriën zorgen niet alleen voor nare jeuk, maar ook je wimpers zullen sneller afbreken. Voorkom de kans op een ooginfectie en leen je mascara niet uit. Je weet nooit welke bacteriën er op de wimpers van een ander zitten.

Kies de juiste mascara
Je wimpers langer maken kan natuurlijk ook met één soort mascara. Er zijn zoveel soorten dat er voor iedereen een passende mascara is. Maar welke moet je nou hebben voor welke wimpers?

Heb je korte wimpers?
Dan is een verlengde mascara zoals de Catrice Lash Plus Mascara wat voor jou. Deze kost € 4,99.

Heb je dunne wimpers?
Gebruik dan een verdikkende mascara. Een bugdgetproof optie is de Essence No Limits Mascara van € 1,99.

Heb je steile wimpers?
Rimmel heeft hiervoor de krullende Sexy Curves Mascara. Deze kost rond de tien euro.