Health

Hét geheim achter de vakantiekilo's: zó kom je geen grammetje aan

1

Het hele jaar kijk je uit naar de vakantie, maar er is een klein dingetje waar je iets minder naar uitkijkt: de vakantiekilo's. Je ligt twee weken languit op het strand en zegt absoluut geen 'nee' tegen cocktails, pizza en ijsjes. Tja, je ritme wordt zacht gezegd een beetje verstoord. Eenmaal terug in ons kikkerlandje schrik je je een ongeluk van het getal dat op de weegschaal staat. Geen paniek dames, want wij weten hét geheim achter de vakantiekilo's, zodat je geen grammetje aankomt op vakantie.  

Die vakantiekilo's vermijden, is makkelijker dan je denkt. Niet schrikken, maar de beste manier om op gewicht te blijven, is om elke dag een mini work-out te doen. Het klinkt erger dan het is, want als je elke dag een kwartier besteedt aan oefeningen, kun je met een gerust hart genieten van alle lekkernijen. Zoek een fijne plek op in de schaduw met een prachtig uitzicht. Natuurlijk wel vroeger in de ochtend of later in de middag, anders is het niet te doen in de zon. Bekijk de video's hieronder ter inspiratie voor je perfecte work-out op jouw vakantiebestemming. 

Deze video is speciaal gemaakt voor op vakantie. Zelfs op het vliegveld kun je ervoor zorgen dat je in shape blijft. Oké, dat gaat misschien wat ver, maar hoe tof is het om je buikspieren te trainen op het strand bij de zonsondergang? 
 

Als je je strandlaken op de vloer legt van je hotelkamer, kom je al een heel eind met deze work-out. Nog op zoek naar een leuk strandlaken? Klik dan hier

Deze workout duurt vijftien minuten en dat is dus precies lang genoeg voor jou dagelijkse beweging op vakantie. 

Als je elke dag vijftien minuten vrijmaakt en deze oefeningen doet, hoef jij je de hele vakantie geen zorgen te maken. Kun je geen genoeg krijgen van dit soort work-outs? Lees dan dit artikel

aankomen vakantie

Naast de bovenstaande workouts hebben wij ook nog een aantal tips voor jullie, zodat je lekker kunt genieten op vakantie zonder dat je je druk hoeft te maken over dat cijfer op de weegschaal. 

1. Probeer drie keer per dag te eten
We weten dat het lastig is om drie keer per dag te eten op vakantie. Soms lijkt het wel alsof we niet kunnen stoppen met eten als we aan het strand liggen. Toch is het slim om je wel aan deze drie keer per dag te houden. Ga los tijdens het ontbijt, de lunch en het diner en probeer je voor de rest in de houden. We weten dat het lastig is. 

2. Kies bewust
Als je kunt kiezen tussen een mega ijscoupe of een schaal met fruit, dan kiezen we vanuit de grond van ons hart voor het ijs. Onze tip is om op zulke momenten toch voor de gezondste optie te kiezen. Je mag best een keer cheaten, maar als je dat niet doet, geeft dat zeker zo'n lekker gevoel. 

3. Doe ook wat actiefs op vakantie
De hele vakantie languit aan het zwembad liggen, is hartstikke fijn. Om toch een beetje de beweging erin te houden, is het zeker geen ramp om in die twee weken iets actiefs te ondernemen. Wat dacht je van kanoën, surfen en badmintonnen? Een paar baantjes trekken in het zwembad is ook al heel wat. Lees in dit artikel nog meer dingen die je kunt doen tijdens je vakantie. 

4. Geniet met mate
Op vakantie lekkernijen overslaan, is natuurlijk geen optimale vakantie. Dat moet je ook zeker niet doen, maar je kunt ook van alles iets minder eten. In plaats van die hele zak chips tijdens een potje Yahtzee op de camping, kun je ook kiezen voor een schaaltje. 

5. Water
Het is sowieso belangrijk dat je genoeg drinkt. Water is dan zeker een goede oplossing. Gezonder krijg je het niet en met wat bubbels en citroen is het net zo lekker als een cocktail. Vooruit, bijna net zo lekker. Lees in dit artikel tips hoe je meer water drinkt op een dag. 

Beeld: Unsplash | Bron: janitv.be, voedingscentrum.nl, rtlnieuws.nl

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

 • 6 maanden geleden danielavilla

  Ik wil je vertellen dat het mijn moeder was die me voorstelde aan de dokter, toen ze ontdekte dat ik zo veel problemen had in mijn huwelijk vertelde ze me dat hij haar zo veel heeft geholpen, daarom nam ik contact met hem op om vastgehouden lost hij ook mijn probleem op sinds ik gek ben beloof ik hem dat ik, als loge als ik leef, de getuigenis zal blijven delen, en als er iemand is die problemen met de relatie doormaakt, neem dan alstublieft contact op met DR JAZAZA via zijn e-mail: drjazazasolution @ gmail.com of WhatsApp +1 (209)837-3537

  HIJ SPECIALEERT OOK IN DE VOLGENDE PROBLEMEN

  (1) Als u uw ex terug wilt.

  (2) als je altijd slechte dromen hebt.

  (3) U wilt gepromoot worden in uw kantoor.

  (4) U wilt dat vrouwen / mannen achter u aan rennen.

  (5) Als u een kind wilt

  (6) Je wilt rijk zijn.

 1. 1