News

OMG: Volgende week kans op een hittegolf

Het is al weken erg zonnig in ons kikkerlandje en wij kunnen jullie vertellen dat het nog lang niet gedaan is met de pret. De één vindt het heerlijk en de ander weet niet hoe snel ze de schaduw op moeten zoeken. We hebben goed nieuws voor de zonaanbidders onder ons, want volgens de weersvoorspelling wordt het volgende week nog véél warmer.

Iedereen wacht op het moment dat het weer volledig omslaat in Nederland. Hoe vaak heb je meegemaakt dat het al zo lang dit weer is? Precies, wij staan er ook van te kijken. Als je dacht dat het binnen nu en een paar dagen gedaan is met de zon, heb je het mooi mis. Vanaf volgende week spreken we zelfs van tropische temperaturen. De kans is aanwezig dat het vier tot vijf dagen meer dan dertig graden wordt. Wow! De voorspellingen komen van het Europees Centrum voor Middenlange Weersvoorspellingen en volgens Ben Lankamp van Weerplaza zijn dat de betrouwbaarste die er zijn. Zet dat zwembadje maar vast op in de tuin, want dat wordt zeker geen overbodige luxe. 

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: zorg dat je genoeg drinkt en jezelf goed insmeert met zonnebrand. Weet je niet zo goed wat je kunt doen met dit warme weer? Lees dan dit artikel met de leukste activiteiten voor in de zomer. 

tropische temperaturenBeeld: Unsplash | Bron: Ad.nl

Must reads 👀