Real life

Girls Issues: ‘Mijn docent wilt me van school af sturen’

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die niet lekker in haar vel zit.

Hallo,
Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen, dus ik begin maar ergens. Eigenlijk loopt alles even niet zo lekker. Ik ben veertien jaar en mijn ouders zijn nu ongeveer een jaar gescheiden. Daar heb ik het soms nog erg moeilijk mee. Ook had ik een jongen ontmoet maar dat liep heel slecht af. Ik denk dat ik daardoor ook niet zo snel meer mensen vertrouw. Verder gaat het ook niet zo goed op school. Ik moet bijna iedere dag nablijven want dan heb ik weer een grote mond gehad tegen een leraar of gevochten. Ik heb ook al vaak een strafkaart moeten halen (dan heb je iets heel ergs gedaan en moet je drie uur nablijven, na vijf strafkaarten word je van school gestuurd). Ik heb nu al drie strafkaarten. Ik had laatst een gesprek met een vrouw en die vertelde mij dat de leraren zich zorgen over mij maakten. Ik moet nu waarschijnlijk naar een schoolpsycholoog. Ook zei laatst een docent tegen mij dat ze erover na zaten te denken om mij van school te sturen. Eigenlijk gaat alles dus niet zo lekker en is mijn vraag wat ik kan doen en of jullie tips hebben?

Alvast heel erg bedankt,
Jessy

Hi Jessy,

Wat vervelend dat alles zo tegen zit. Het is wel goed dat je naar een schoolpsycholoog gaat. Aangezien je nog veel last hebt van de scheiding van je ouders en het niet zo goed gaat op school, kan die persoon je vaak heel goed helpen. Ook al denk je nu waarschijnlijk dat een vertrouwenspersoon wat overdreven is, kan het heel fijn zijn om met iemand erover te praten. Probeer ook om met je vader of moeder erover te praten. Zij begrijpen jou waarschijnlijk het aller beste omdat jij hun dochter bent. Doe leuke dingen met je vriendinnen en probeer je gedachten even ergens anders te zetten. Zij zijn waarschijnlijk veel gezelliger dan die boy die jou heeft laten zitten. En ook al klinkt het heel cliché: het komt allemaal goed.

Heel veel succes!

Liefs,
Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issue’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscenenl.nl.

Beeld: Unsplash