Celebs

Hoe gaat het nu met Pietje Bell?

Dat de eerste film van Pietje Bell uitkwam is al meer dan tien jaar geleden. Toch kunnen wij de spannende avonturen van deze jongen nog al te goed herinneren. Zijn buurman was altijd minder fan van hem... En de stad vroeg zich af waar al die zwarte handafdrukken vandaan kwamen. Maar hoe gaat het nu met Pietje Bell? Is hij nog steeds een kwajongen? Girlscene zocht het voor jullie uit. 

Chris van Abkoude was een Nederlandse schrijver en heeft in totaal wel acht Pietje Bell boeken geschreven. Deze boeken baseerde hij vaak op dingen die hij zelf meemaakte in zijn leven. Zo kreeg Chris met zijn vrouw drie zonen en heet één van de boeken ook 'De zonen van Pietje Bell'. Deze boeken zijn in 2002 verfilmd. De film 'Pietje Bell' heeft wel een miljoen bezoekers getrokken!

Pietje Bell is de zoon van een schoenmaker. Door zijn sluwe streken kwam hij in allerlei spannende avonturen terecht. De plaatselijke krant besloot die avonturen te publiceren en dat werd een mega groot succes. Voor zijn vrienden was hij een held, behalve voor zijn buurman Geelman en zijn zoon. Zij wilden hem het liefste de gevangenis in hebben. Hij komt erachter wat Pietje Bell wel allemaal niet heeft uitgehaald en wilt de politie waarschuwen. Maar gelukkig geloofde niemand hem. Daarom besluit Pietje Bell om 'de Bende van de Zwarte Hand' op te richten. Niemand mag weten dat hij en zijn vrienden achter de kwade streken zitten.

Door het succes van de eerste film is er ook een tweede deel uitgekomen. 'Pietje Bell 2: De Jacht op de Tsarenkroon'. Ook wel bekend als 'Nieuwe avonturen van de Zwarte Hand', omdat dit een vervolg is op het eerste deel.

Pietje Bell - Quinten Schram

hoe gaat het nu met pietje bell

Quinten Schram is de jongen die Pietje Bell in de films speelde. Hij was toen negen jaar en is nu alweer 26 jaar oud. Naast zijn rol als Pietje Bell was hij ook het broertje van Keesie in de film 'Kruimeltje'. Quinten is niet alleen acteur voor films, maar ook stemacteur voor reclames en films. Zo heeft hij de stem van Andy in de films 'Disney on Ice' en 'Toy Story 3' ingesproken, de stem van de Little Beer in 'Ice Age 2' en de stem van Simon in de film 'Nanny McPhee'.

Pietje Bell - (Quinten Schram)

 
 

Een bericht gedeeld door Bits Agency (@bitsagency) op

hoe gaat het nu met pietje bellZijn zus Tessa Schram heeft ook een aantal rolletjes gehad in films en heeft de regie van de films 'Pijnstillers', 'Kappen!', '100% Coco' en tv-serie 'SpangaS' gedaan.

Quinten zijn vader is Dave Schram. Hij is een Nederlandse filmproducent en filmregisseur. Hij was ook producent van de Pietje Bell films! Daarnaast nog van de films 'Kappen', 'Pijnstillers', 'Afblijven', 'Spijt!', 'Sonny Boy', 'Lover of loser', 'Radeloos', 'Kruimeltje', 'Timboektoe'. Noem maar op! Hij heeft zelfs voor het produceren van de film 'Spijt!' wel meer dan 30 internationale filmprijzen gewonnen.

Maria Peters, de moeder van Quinten is ook filmproducente, filmregisseuse en scenarioschrijfster. Ook zij heeft meegeholpen aan het maken van de twee Pietje Bell films, 'De Tasjesdief', 'Kruimeltje' en 'Afblijven'.

Een gezin vol acteurs en producten dus! Wij hebben Quiten zelfs een keer mogen interviewen! Wij vroegen hem onder andere hoe hij het vond dat zijn ouders zijn regisseurs waren, hoe hij bij Pietje Bell terecht kwam en wat hij het leukste moment van de film vond. Lees hier het hele interview.

Bron: Wikipedia.nl, Imdb.com | Beeld: Brunopress

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook