Lifestyle

Heftig verhaal: ‘Hij dreigde met zijn handen om haar keel dat hij haar zou laten stikken’

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje die verhuisde naar een eiland met haar stiefvader die ze haat.

Tot ik drie jaar was, was ik altijd een vrolijk kind. Daarna kwam ik door een hele moeilijke periode. Mijn oma had (blijkbaar) kanker. Mijn hele familie wist het, behalve ik. Niemand had mij iets verteld. Ik kreeg pas te horen wat er met haar aan de hand was, toen ze was overleden. Ik had daarom heel veel moeite om het te accepteren.

Alsof dat nog niet erg genoeg was, gingen mijn ouders daarna uit elkaar. Ik begreep er niets van en voelde me heel alleen. Gelukkig hadden mijn klasgenoten ook gescheiden ouders, dus kon ik steun vinden bij hen. Maar er was één verschil. Bij hen liep de scheiding goed en konden de ouders in het belang van het kind normaal met elkaar praten. Mijn ouders dus niet. Als ze bij elkaar waren wist ik al zeker dat er een ruzie zou komen en zelfs via de mail maakten ze ruzie.

Mijn ouders probeerden altijd hun gelijk tegenover mij te bewijzen. Ze wilden dat ik altijd aan hun kant stond. Dit heeft ongeveer tien jaar lang geduurd. Toen ik tien jaar was, kwam er een man in het leven van mijn moeder. Hij nam haar mee op reis, kocht spullen voor haar en nam haar mee uiteten. Het viel mij op dat hij haar alleen gelukkig maakte met geld. Ik was dus niet blij met hem als stiefvader. Ik probeerde mijn moeder dat duidelijk te maken, maar ze begreep mij niet omdat ze in een roze wolk leefde. Behalve dat hij mijn moeder omkocht, was hij ook vaak dronken. Zelfs dan zag mijn moeder nog steeds niet in wat voor een man hij was.

Ik wilde niks met hem te maken hebben dus liet hem links liggen. Hij probeerde mij ook om te kopen, maar daar trapte ik niet in. Ik ging die periode heel graag naar school om mijn gedachten te verzetten. Ik kon daar op adem komen en kletsen met mijn BFF’s.

Maar toen ging mijn leven weer opnieuw overhoop. Hij nam mij en mijn moeder mee op vakantie. We gingen naar een eiland aan de andere kant van de wereld. Toen begon de ellende… Mijn moeder had een beslissing genomen (en ik zal dit nooit meer vergeten). Ze kwam naar me toe en zei ‘ik verhuis met je stiefvader naar dit eiland en ik wil dat je mee komt’. Ik kan met zekerheid zeggen dat dit het ergste moment van mijn leven was. Ik voelde me boos, alleen, verdrietig en bang.

Eenmaal terug van vakantie had ik niet veel keuze om niet mee te gaan. Er was een regeling dat ik mijn eigen vader twee weekenden in de maand zag. Mijn vader was ook vaak dronken en heeft mij weleens geslagen. Ik kon (en wou) dus ook niet bij hem wonen. Ik had dus geen keuze en moest wel met mijn moeder en haar vriend mee verhuizen. Dit jaar zou ik naar de middelbare school gaan, maar aangezien ik verhuisde naar de andere kant van de wereld, moest ik weer opnieuw beginnen met het leren van een vreemde taal, de cultuur, nieuwe mensen en omgeving.

Een half jaar terug heb ik voor de fun meegedaan aan een modellenwedstrijd en boven al mijn verwachtingen heb ik de finale gehaald. Nadat ik mij niet thuis voelde op mijn nieuwe school en geen vrienden had, was dit voor mij echt een vertrouwen boost. 

Toen de wedstrijd was afgelopen, was er nog een afscheidsfeest. We hadden allemaal hetzelfde shirt aan met het logo van het modellenbureau en een zwarte broek voor de foto’s. Toen ik samen met mijn moeder weer thuiskwam van deze leuke dag, zat mijn stiefvader in de woonkamer. Mijn moeder liep naar de auto om de spullen te pakken toen mijn stiefvader tegen mij zei: ‘doe dat ** shirt onmiddellijk uit en geef hem aan mij zodat ik hem kan vernietigen!’. Ik schrok zo hard en wist meteen dat hij dronken was. Ik liep (met mijn shirt) naar mij kamer en toen werd mijn stiefvader alleen nog maar bozer. Toen mijn moeder binnen kwam vroeg ze waarom hij zo kwaad was en gelukkig stond ze aan mijn kant. Hij schold mij ook, noemde mij een slet en hoer. Die avond was één nachtmerrie. Hij wilde mij zelfs slaan, maar mijn moeder ging ervoor staan om mij te beschermen. Hij wilde toen mijn moeder ook slaan en dreigde met zijn handen om haar keel dat hij haar zou laten stikken. 

Een dag later moest ik weer naar school. De school die ik normaal altijd haatte, was voor mij nu even een plek om tot rust te komen. Mijn moeder heeft op school de thuissituatie verteld en heeft een school psycholoog voor mij geregeld. Nu, een tijdje later, gaan mijn moeder en ik samen weer terug naar België verhuizen. Terug naar mijn vertrouwde omgeving, en vooral: terug naar de rust…

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal’.

Beeld: iStock

Must reads 👀