Waar ligt de grens?: High heels surgery

Beauty door Redactie

Soms lees je over beautybehandelingen waarvan je denkt ‘Meen je dit nou echt serieus?’. Deze mafste, raarste en meest enge ingrepen zetten wij voor je op een rijtje. In deze aflevering van 'Waar ligt de grens?' een operatie voor beter kunnen lopen op hoge hakken: High heels surgery.

waarligtdegrens

Je laten opereren aan je voeten, niet uit medische noodzaak maar om beter op hoge hakken te kunnen lopen? Oh yes, dat is al een paar jaar mogelijk. Deze high heels surgery is bedacht door bewegingsdeskundige Ali Sadrieh die vaak vrouwen in zijn praktijk sprak die pijn kregen door het lopen op hoge hakken. 

waarligtdegrens

Echte cijfers zijn er trouwens niet bekend, maar het schijnt dat sinds Carrie rondloopt op de mooiste designerheels in Sex and the City het aantal van dit soort operaties is gestegen. Daarom heeft deze stijging ook de naam het ‘Sex and the City’ – effect.

In Beverly Hills zette hij zijn eigen praktijk voor Aesthetic Foot Surgery op, waar honderden vrouwen zich al hebben laten opereren aan hun voeten zodat ze pijnloos op hoge hakken kunnen lopen.

waarligtdegrens

De behandeling bestaat onder uit deze onderdelen:

1. Cinderella Procedure
De arts zet de grote teen die naar buiten steekt weer recht, zodat de voeten smaller worden en in elke schoen past.

2. Perfect 10! Aesthetic Toe Shortening
Tenen die normaal in de schoen gepropt moeten worden of over de rand vallen, worden korter gemaakt.

3. Foot-Tuck Fat Pad Augmentation
Tijdens de finishing touch van deze behandeling haalt de arts wat vet van je buik en gebruikt deze dan weer om in de bal van je voet te spuiten. Zo krijg je een ‘kussentje’ onder je voet voor uren pijnloos lopen op hoge hakken.

Een operatie in de Aesthetic Foot Surgery praktijk kost duizenden dollar (zo betaal je bij de Toe Shortening al vijfhonderd tot vijfduizend dollar per teen!) om op killer heels te kunnen lopen. Maar of het de pijn van de operatie waard is …

waarligtdegrens

Wij vinden in ieder geval dat je maar beter op zoek kunt naar schoenen waar je wel goed op kunt lopen, zonder zo’n ingreep te hoeven ondergaan!

Wat vind jij van deze bijzondere behandeling?

Bron beeld: essence.com, weheartit.com

Door Brenda