Food

5x de lekkerste nacho’s die je ooit gegeten hebt

Bij drankjes met je besties horen natuurlijk snacks en wij zijn altijd #teamnacho wanneer de borrelkaart besproken wordt. Het liefst met extra veel kaas en guacamole. Yum! Wist je dat je ook thuis super makkelijk nacho’s kunt maken? Hier de vijf lekkerste combo’s voor jou op een rij.

1. Nacho’s: de klassieker
Laten we beginnen met de klassieker, deze mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Deze smaakcombinatie die het altijd goed en hoe hoe meer kaas, hoe beter.

Dit heb je nodig:
– een zak tortilla chips
– tomaat/rode ui
– crème fraîche
– guacamole
– geraspte kaas

View post on Instagram
 

Het lekkerste is om de nacho’s even in de oven te verwarmen op een lage stand, vergeet niet er wat kaas over heen te strooien zodat het lekker smelt. Snijd ondertussen de tomaten en rode ui in kleine stukjes en meng deze door elkaar. Kies nu of je de guacamole zelf gaat maken of gewoon een lekker kant-en-klaar bakkie koopt bij de supermarkt. Haal de nacho’s uit de oven en verdeel hier de tomatensalsa over, gevolgd door een goede schep guacamole aan de ene kant en crème fraîche aan de andere kant. Maak het af met een beetje chilisaus en je klassieker is ready to eat.

2. Nacho ovenschotel met gehakt
Heb je een cheat dag? Dan is deze nacho ovenschotel het ultieme diner. Zeer geschikt op een dag met een flinke kater of als je gewoon geen zin hebt om te koken. Deze schotel is namelijk super easy om te maken.

Dit heb je nodig:
– zak tortilla chips
– geraspte (pittige) kaas
– 250 gram gehakt
– paprika
– mais
– jalapenos
– tacokruiden
– avocado
– tomatensalsa
– crème fraîche
– sla

View post on Instagram
 

Bak het gehakt en voeg hier de tacokruiden aan toe. Snijd ondertussen de paprika, tomaten en ui fijn. Voeg de paprikablokjes en de mais toe aan het gehakt en bak het gaar. Pak vervolgens een ovenschaal en bedek de bodem met nacho’s, gevolgd door een laag gehakt en een flinke laag kaas. Herhaal dit tot alles op is. Doe nu de ovenschaal in de oven voor ongeveer tien minuten op 120 graden. Voeg vervolgens alle andere toppings toe aan je ovenschotel en jij kunt er de hele dag weer tegenaan!

3. Nacho’s tuna melt
Ben jij dol op een broodje tuna melt? Dan ga jij dit recept geweldig vinden. 

Dit heb je nodig:
– zak tortilla chips
– avocado
– blikje tonijn (op water)
– blikje mais
– bosui
– geraspte (jonge) kaas
– crème fraîche
 

View post on Instagram
 

Leg de nacho’s in een ovenschaal en verdeel hierover de tonijn, wat mais en natuurlijk de kaas. Schuif de schaal in de oven totdat de kaas lekker is gesmolten. Snijd in de tussentijd een bosuitje en maak de guacamole. Haal de schaal uit de oven en ruik eens even. Yum! Het liefst eet je het gelijk op, maar vergeet de toppings niet! Enjoy.
 

4. Nacho’s met pulled chicken
Is kip met bqq-saus de perfecte combinatie volgens jou? Dan is deze combinatie samen met nacho’s hemels en een absolute must voor jou om eens te proberen.

Dit heb je nodig:
– zak tortilla chips
– 300 gram kipfilet
– bbq saus
– mais
– geraspte kaas

View post on Instagram
 

Vul een pan met water om hier de kip in ongeveer 15 minuten gaar te koken. Zet ondertussen de oven vast op 200 graden. Is de kip gaar? Haal ‘m dan uit de pan en trek het in stukjes uit elkaar met twee vorken. Meng vervolgens de kip met bbq saus en roer hier later de mais doorheen. Vul een ovenschaal met nacho’s, doe hier de kip overheen en uiteraard weer een flinke laag kaas. Dat wordt smullen!

5. Nacho’s met garnalen
Een hele nieuwe variant op nacho’s is die met garnalen. Toch schijnt dit een fantastische combinatie te zijn en wij zijn natuurlijk de beroerdste niet om dit even uit te testen ;-). Doe je met ons mee?

Dit heb je nodig:
– zak tortilla chips
– 200 gram garnalen
– avocado
– lente ui
– rode peper
– citroen
– paprika poeder

View post on Instagram
 

Hak een rode peper fijn. Vergeet niet de zaadjes eruit te halen als je niet van spicy houdt! Bak vervolgens de garnalen met de peper en voeg wat paprikapoeder toe. Vul een ovenschaal met chips en voeg hier de garnalen aan toe. In principe is deze combinatie al lekker zonder kaas, maar mocht je nou echt niet zonder kunnen, is een laagje pittige kaas toegestaan. Eventjes in de oven, wat avocado, lente-ui en citroen eroverheen et voilà! 

Beeld: Unsplash

Must reads 👀