Waar ligt de grens?: Facercise

Beauty door Redactie

Soms lees je over beautybehandelingen waarvan je denkt ‘Meen je dit nou echt serieus?’. Deze mafste, raarste en meest enge ingrepen zetten wij voor je op een rijtje. In deze aflevering geen echte ingreep maar wel een vrij maffe vorm om in shape te blijven: Facercise.

facercise

We kunnen ons lichaam zoveel trainen als we willen. Maar voor een bepaalde groep is dat nog niet genoeg en maakt een strak en eeuwig jong gezicht het plaatje pas helemaal compleet. Dan kan de boel platgespoten worden met botox of een facelift voor het grotere werk.

‘Maar waarom aan de slag met die troep als het ook anders kan?’, moet Carole Maggio gedacht hebben. Zij bedacht Facercise.  Jawel, flinke excercise voor je gezicht zodat de spieren in het gezicht en de nek strak blijven en de boel niet verzakt naarmate je ouder wordt. Carole belooft je dat door de spieren in je gezicht te rekken en te strekken onder andere je lippen voller worden, je mondhoeken meer omhoog gaan staan en je oogleden minder snel gaan hangen.

Deze vorm van beweging bestaat al sinds 1995 en het Facercise boek van Carole Maggio is wereldwijd een succes.

Maar hoe ziet zo’n Facercise work out er nou eigenlijk uit? Nou, zo!:

facercise

facercise

Zelfs Nintendo heeft een spel voor de DS gemaakt, zodat de gezichtspieren overal getraind kunnen worden. Wij vragen ons alleen af of het niet een tikkeltje awkward is om zoiets even in de trein te gaan zitten doen.

Het schijnt dat je na een week al resultaat ziet met flink rekken en stekken in je gezicht. Compleet met de enorme spierpijn...

facercise

Geloof jij dat Facercise echt werkt?

Bron beeld: facercise.com, weheartit.com

Door Brenda