Lifestyle

Heftig verhaal: ‘Tijdens mijn depressie sneed ik mezelf en liep ik weg van huis’

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje die depressief werd en zichzelf sneed.

Ik ben 17 jaar oud. Ik was vroeger altijd een heel lief, zorgzaam en enorm vrolijk meisje. Tot 4 jaar geleden. Ik was zo’n 13 jaar oud en er gebeurde iets vreselijk met mij. Mijn heupzenuw en spier scheurde af en het zou niet meer herstellen. Ik werd een enorm depressief meisje. Ik heb mezelf meerdere malen gesneden, omdat ik dacht dat dat een uitweg was. Maar ik kon mezelf niet meer stoppen. Tot ik mijn huidige vriend ontmoette. Het snijden stopte, maar ik bleef heel depressief. Ik hield het goed verborgen. Tot mijn vader agressief tegenover mij werd. Hij sloeg me en greep me naar de keel. Ik ben zelfs een keer weg gelopen van huis. Nu (een tijdje later) ben ik onder behandeling van een psycholoog om mezelf weer op orde te krijgen. Ik nog maar 17 jaar. Het begin van mijn leven. Maar ik wil jullie meegeven dat als je met problemen zit of als je denkt aan snijden of zelfmoord, je altijd hulp moet zoeken! Het leven zit nog vol met leuke dingen.

Veel liefs,
Anoniem

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal’.

Beeld: iStock

Must reads 👀