Real life

Girls Issues: ‘ik durf mijn ouders niet te vertellen dat ik verliefd ben’

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die niet aan haar ouders durft te vertellen dat ze verliefd is.

Hey Girlscene,

Ik zit al best lang met een probleem. Ik vind iemand namelijk leuk, maar ik durf het niet tegen mijn ouders te vertellen. Ik ken deze jongen al best lang en we krijgen bijna verkering. Dat vind ik heel leuk, alleen heb ik met mijn moeder afgesproken dat ik geen vriendje mag hebben tot ik 18 ben. Ik vind het dus heel erg moeilijk om tegen mijn ouders te zeggen dat ik verliefd ben. Ik praat nooit over zulke onderwerpen met mijn ouders. Ook spreek ik daarom bijna nooit met hem af. Het liefst vertel ik het niet aan mijn ouders. Hebben jullie tips voor mij?

Alvast heel erg bedankt 🙂

xxx S.

Lieve S,

Wat fijn dat je verliefd bent, dat gevoel is altijd heel erg leuk. Jammer dat je dat gevoel niet met je ouders kunt delen. Wanneer heb je die afspraak gemaakt met je ouders? Als je het lang geleden een keer hebt afgesproken, zou je misschien weer met je ouders in gesprek kunnen gaan om te vragen hoe ze er nu over denken. Vind je dat toch te confronterend? Dan zou je een keer kunnen vragen of je crush (een vriend van je) bij je thuis mag komen. Waarschijnlijk gaan je ouders dan zelf wel vragen stellen en kan jij eerlijk antwoord geven.

Als ze het er echt niet mee eens zijn, is het toch het beste om wel naar je ouders te luisteren. Vertel aan die jongen waarom je geen relatie kunt hebben, hij zal daar vast begrip voor hebben. Succes girl!

Liefs,
Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issue’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.

Beeld: iStock