Lifestyle

Bye bye Girlscene! Stagiaire Sanne neemt afscheid

Ik weet niet zo goed hoe ik dit artikel moet beginnen, maar na vijf waanzinnige maanden is mijn stage bij de leukste redactie van Nederland voorbij. En zoals ik al voorspelde is dit afscheidsartikel waarschijnlijk een van de lastigste die ik de afgelopen tijd heb moeten schrijven. Mijn tijd bij ‘Girlshine’ is voorbijgevlogen en ik vind het bizar hoeveel ik heb geleerd op zowel schrijf- als persoonlijk niveau. Ik had het besef nog niet helemaal, deze laatste dag, maar nu ik dit allerlaatste artikel aan het schrijven ben is dat moment toch aangebroken… 

Na 172 dagen is dit dan toch echt mijn laatste dag op de redactie in Amsterdam. Als bescheiden zuiderling kwam ik hier op de redactie en wist ik niet wat mij de komende vijf maanden zou overkomen. Ik volgde Girlscene natuurlijk al mega lang, maar ik had er nooit over nagedacht dat ik hier uiteindelijk mijn stage zou gaan lopen. Ik wist altijd al dat ik de mediakant op wilde, maar stagelopen bij een redactie in Amsterdam leek tot een half jaar geleden nog heel onwerkelijk. Daar ging ik dan… als Zuid-Limburgse vertrok ik naar onze hoofdstad en reisde ik door een fijne kamer in Amsterdam-West in plaats van 2,5 uur, maar twintig minuten naar de redactie. Winning!

De eerste week bij ‘Girlshine’
Toen ik op vijf februari om 09:00 uur de redactie binnenstapte ging er een compleet nieuwe wereld voor me open. Ook wel logisch natuurlijk, want ik heb naast mijn bijbaantje bij de Appie nog nooit het bedrijfsleven meegemaakt. Super spannend vond ik het, maar gelukkig was dat van korte duur. Met Danique aka Donnie op de redactie verveel je je namelijk geen moment en moet je soms nog oppassen dat je niet in je broek plast van het lachen. Ik zat dus al vrij snel in een nieuwe comfortzone mede dankzij alle lieve collega’s op kantoor. Er kwam veel op me af en begon met een welkomstartikel waar ik zo ongeveer de hele dag aan heb besteed… oeps! Uiteindelijk schreef ik vier artikelen op een dag, hield ik Instagram bij én maakte ik talloze foto’s van alle leuke producten die we opgestuurd kregen. Niet te vergeten dat ik in totaal 9(!) events heb mogen bijwonen. Mijn eerste event was de lancering van de nieuwe sieradenlijn van Monica Geuze en Danique Bossers, dit was zó spannend maar ook super tof! Als Girlscene-stagiaire gaan er deuren voor je open die normaal gesloten blijven en dat is zó onwerkelijk.

View post on Instagram
 

Enorm veel leermomenten
Ik leerde bij Girlscene zo veel meer dan ik mij ooit had kunnen voorstellen. Ik kwam hier als een bescheiden meisje van 21 dat dacht dat ze alles al onder de knie moest hebben, maar ik heb geleerd dat niemand perfect is en alles uiteindelijk wel goedkomt… mits je ook wílt leren en jij je voldoende inzet voor alles. 😉 Van artikelen over liefdesverdriet tot aan de beste tips voor een make-up look tijdens het warme weer, ik heb het allemaal met plezier voor jullie geschreven. 

Helaas komt aan elke leuke stageperiode een einde en zo ook aan die van mij bij de redactie van Girlscene. Naast het harde werken heb ik ontzettend genoten van onze gezellige kletsbuien, lachmomenten, wandelingen naar de Appie of over de markt en vooral al het eten dat in mijn buik belandde. Want één ding is zeker, honger heb je nooit op de redactie van Girlscene. De nieuwste Tony’s, een mega taart of de lekkerste ijsjes… het eindigt allemaal in je buik als je stageloopt bij Girlscene. En dat vond ik totaal niet erg, haha!

View post on Instagram
 

Liefste Girlscene lezeressen: Ik hoop dat mijn artikelen in de smaak zijn gevallen en dit de komende maanden nog steeds doen (er staan namelijk nog een heleboel artikelen gepland). Ik schreef ze met veel plezier voor jullie en elke keer weer verbaasde ik mij over de grote aantallen van jullie die de artikelen lezen. Love it!

Dankjewel voor alles, ik ga jullie missen!

Liefs,
Sanne

PS. Waarschijnlijk blijf ik nog even tikken voor Girlscene en ben ik nog niet helemaal weg. Yas!

Must reads 👀