10x feit of fabeltje

Beauty door Redactie

‘Je kunt ziek worden door je mobieltje’ - ‘Door het drinken van thee worden je tanden geler’ - ‘Tandpasta laat puistjes verdwijnen.’ Zijn dit nu harde feiten of regelrechte fabeltjes? Girlscene geeft je tien keer het antwoord!

fabel

'Door altijd donkere nagellak te dragen krijg je gelige nagels.’
Feit. Nagellak, de meeste meiden zijn er dol op! Bij elke outfit een ander leuk kleurtje, maar bij het afhalen lijken je nagels een stuk geler. Helaas kunnen we dit bijna niet voorkomen. Wel kun je door eerst blanke lak onder de gekleurde nagellak op te doen, je nagels een beetje beschermen. Want we willen toch geen gele nagels!?

feit fabel

‘Je kunt ziek worden door je mobieltje.’
Feit. Op de meeste mobiele telefoons zitten volgens deskundigen meer bacteriën dan op toiletbrillen en deurklinken. Iel! Deze bacteriën veroorzaken griepjes of andere ziektes. Dus neem regelmatig even je mobieltje met een schone doek af meiden!

feit fabel

‘Acht uur slapen helpt bij het afvallen.’
Feit. We hebben onze nachtrust hard nodig en het klopt inderdaad dat acht uur slapen ons helpt bij het afvallen. Dit niet alleen omdat we in deze uurtjes niet naar de koelkast lopen voor een lekkere snack, maar omdat je door te weinig slaap veel minder calorieën verbrandt. En tijdens regenachtige dagen hebben we er denk ik al he-le-maal geen moeite mee om ons bedje op te zoeken!

feit fabel

‘Het pompen in je mascarahulsel helpt voor meer volume.’
Fabel. Dit is een grote fabel! Het is juist zo dat er door het pompen luchtbelletjes in de mascara ontstaan en hij uitdroogt. Wel een goede tip: haal het mascaraborsteltje met een langzame, draaiende beweging uit het omhulsel. Zo haal je er de meeste mascara uit.

feit fabel

‘Beautyproducten hebben een houdbaarheidsdatum.’
Feit. Dit is volgens mij bij de meeste meiden wel bekend. Mascara en vloeibare eyeliner blijven drie maanden goed. Vloeibare foundation zes maanden en poeder, oogschaduw, oogpotlood, lipstick en lipgloss twee jaar. 

feit fabel

Door te scheren of te harsen komen haartjes dikker terug.’
Fabel. Als je je benen geschoren of geharst hebt, krijg je na een paar dagen altijd van die irritante stoppeltjes. Het lijkt misschien zo dat deze dikker zijn dan de haartjes die je er net afgeschoren hebt. Inderdaad lijkt, want het is niet zo! Omdat de haartjes terugkomen als kleine stoppeltjes lijken deze harder. Langere haartjes voeler altijd zachter aan.

fabel ‘Tandpasta laat puistjes verdwijnen.’
Feit, maar toch ook een fabel. Heb je puistjes en denk je er snel vanaf te komen door er tandpasta op te smeren? Sta dan wel even stil bij de gevolgen. Door de tandpasta drogen ze inderdaad uit, maar het kan ook de huid gaan irriteren. Dus je puistjes kunnen misschien dan wel verminderd zijn, je kunt er wel schrale, rode plekjes aan overhouden.

feit fabel

‘Door het uitlenen van make-up aan vriendinnen verspreid je bacteriën.’
Feit. Dus hoe lief je je vriendinnetjes ook vindt, geen mascara, eyeliner of lipgloss meer uitlenen meiden! Ook al merk je het niet, je verspreidt zo ook bacteriën en de kans is groter dat je zo huidirritaties oploopt.
fabel

‘Heb je een puistje? Uitdrukken maar!’
Fabel. Leave them alone! Het is het beste als je je huid zoveel mogelijk met rust laat. Als je puistjes namelijk uitknijpt, komen de vieze deeltjes op je huid en is de kans groot dat je juist meer puistjes krijgt!

fabel

‘Door het drinken van thee worden je tanden geler.’
Feit. (Helaas wel). Thee en koffie zijn twee dangerous drinks voor onze tanden! Ben je tante theeleut of kun je de morgen niet doorkomen zonder minstens vijf koppen koffie? Drink dan tenminste groene of witte thee. En die vijf koppen koffie…probeer dit een beetje te verminderen. En als dát echt niet lukt, maak dan tijdens het drinken zo min mogelijk contact met je tanden.

Bron beeld: Weheartit

Door Evi