Lifestyle

Met deze 8 tips en tricks haal jij het beste uit je Instagram Story

Het moment is toch wel daar, Instagram gaat aan kop en heeft Snapchat langzamerhand van de troon gestoten. Iedereen gaat massaal aan de slag met Instagram stories en probeert er een echt kunstwerkje van te maken. We doen er tegenwoordig alles aan om onze story zo interessant en aantrekkelijk mogelijk te maken voor onszelf en onze volgers. Iedere maand introduceert Instagram wel iets van leuke, nieuwe en handige features. Laat de crea bea maar in je los, want Girlscene zet 8 tips en tricks op een rijtje waarmee jij het beste uit stories haalt.

Instagram is helemaal hot en happening op het moment, iedereen die veel met Instagram bezig is weet dat de Instagram stories ook erg belangrijk zijn om in op te vallen. In je feed plaats je alleen foto’s met een caption in een standaard lettertype, maar in de stories ben je helemaal vrij in je eigen creativiteit. Je hebt de keuze uit vijf lettertypes, oneindig veel kleuren plus een pipetje om kleuren uit de afbeeldingen te halen, GIF’jes, stickers, verschillende penselen… noem maar op! Tijd om een beetje orde te brengen bij alle crea bea’s en meiden die hun Instagram story een boost willen geven. Met de onderstaande tips en tricks creëer jij binnen no-time de leukste en origineelste stories.

#1 Gebruik verschillende lettertypes
Op Instagram stories is het mogelijk om met verschillende lettertypes tegelijk te werken. Dit maakt je story net iets aantrekkelijker en speelser. Vind jij dat standaard lettertype ook zo saai? Dan heb je nu dus de keuze uit in totaal vijf(!) lettertypes. Ze heten: neon, typmachine, vetgedrukt, klassiek en modern. Voor elke tekst zit er dus iets leuks bij, het is zelfs nog mogelijk om je tekst een markeer kleurtje te geven. Cute!

instagramstory tips en tricks

instagram story tips en tricks

#2 Download apps voor je story
Er bestaan ook verschillende apps om je stories een stuk interessanter te maken. Ieder haar eigen ding natuurlijk, maar ze zijn er wel. Je foto in een groot kader plaatsen zodat het op een soort van polaroid lijkt, of een echte template voor als je vragen hebt aan je volgers of misschien iets wilt aankondigen. De apps die super handig zijn voor je stories zijn: Unfold, Canva, InShot, Designlab en Fontcandy. Natuurlijk is het ook mooi om je foto’s eerst te bewerken zoals je je normale posts ook bewerkt. In plaats van de standaard effecten van de story zelf.

#3 Teken kaders
Nog een manier om je story aan te kleden is doormiddel van het potlood icoontje. Hiermee ga je zelf aan de slag en heb je de mogelijkheid om alles te tekenen wat je wilt. Links aan de zijkant van je scherm beslis je zelf met een schuif knopje hoe groot het teken oppervlak is van je potloodje. Voor een kader moet je natuurlijk helemaal zelf weten welke grootte je gebruikt, maar met het dunste stiftje maak je echt al een leuk kader en houd je genoeg ruimte over bij je foto.

instagram story tips en tricks

#4 Gebruik verschillende teken tools
Naast de potlood/stift heb je ook nog andere mogelijkheden om in je story te verwerken. Je hebt de keuze uit de potlood/stift, een markeer stiftje die een beetje doorzichtig is, een neon stift en een soort verfspray. Net zoals bij de verschillende lettertypes heb je hier ook de mogelijkheid om met de verschillende tools te experimenteren en ze allemaal in één story te gebruiken, bijvoorbeeld als je met een pijltje ergens naar wilt verwijzen. Het is ook leuk om achter je stukje tekst met een tool te tekenen. Zo springt de tekst er nèt iets meer uit.

instagram story tips en tricksinstagram story tips en tricks

#5 Gebruik het pipetje voor bijpassende kleuren
Linksonder vind je een pipetje, hiermee heb je de mogelijkheid om in je foto kleuren te stelen. 😉 Vind je de kleuren die je zelf kiest of naartoe veegt niet mooi genoeg? Dan is het pipetje natuurlijk de ultieme uitkomst om kleuren uit je foto’s te halen, zo heb je pas echt één geheel in je story.

instagram story tips en tricks

#6 Kies de leukste GIF’jes, stickers, polls, emoji swipe, tijd, temperatuur etc.
Gelukkig zijn er genoeg tools waarmee jij mee aan de slag kunt. Ook zijn er GIF’jes, stickers, polls, emoji swipe, tijd, bestemming, hashtag… noem maar op. Deze zijn allemaal te gebruiken in je story. Wil je aan je volgers vragen hoe leuk ze iets vinden? Dan maak je gebruik van een poll of een emoji swipe om aan te tonen waarvoor zij kiezen of hoe leuk ze iets vinden. Je vindt het scherm onder het sticker icoontje bovenin.

instagram story tips en tricks

instagram story tips en tricks

#7 Maak een schaduw met dubbele lettertypes
Als je hetzelfde lettertype en dezelfde tekst gebruikt in dezelfde grootte, dan is het mogelijk om een schaduw te creëren met twee verschillende kleuren. Dit geeft meer diepte en zo lijkt het net of je een 3D story hebt.

instagram story tips en tricks

#8 Sneakpeak in je story
Wat niet iedereen weet is dat je in je story ook een sneakpeak kunt maken. Het markeerstiftje is een beetje doorschijnend en als je op het scherm tikt en dit ingedrukt houdt verschijnt het over je hele scherm. Met het gummetje teken je erdoorheen en op deze manier maak je vanzelf een sneakpeak van je foto.

instagram story tips en tricks

Bron: Later, Refinery29 | Beeld: Unsplash + eigen beeld

 

Lees ook: Nooit meer zonder oplader! Check de deals bij Onlinekabelshop!

Must reads 👀