Health

Zo krijg je een platte buik voordat je vakantie begint

2

Iets wat we allemaal op ons verlanglijstje hebben staan voor de zomer: een bikinibody inclusief platte buik. We sporten, we eten gezond en we drinken voldoende water. Maar waar blijft nou die platte buik? De zomer is natuurlijk het moment om te shinen met jouw bikinibody en je hebt er niet voor niets zo hard aan gewerkt. Daarom hierbij de ultieme tips voor een platte buik voordat je vakantie echt begint.

Let op je lichaamshouding
Sta je met je schouders naar voren of in elkaar gezakt? Dan lijkt je buik een stuk erger. Let daarom goed je houding gedurende de dag. Zorg dat je goed rechtop staat: schouders recht en boven je heupen, en je knieën boven je enkels. Zorgt overigens ook gelijk voor dat je er een stuk zelfverzekerder uit ziet (en voelt).

Verbrand buikvet
Dit is geen kwestie van je buikspieren trainen, want deze worden pas zichtbaar wanneer je afvalt rondom je buik. Wil je dus van je buikvet af? Let dan op je voeding en skip snelle koolhydraten. Deze koolhydraten zorgen er namelijk voor dat je lichaam in korte tijd veel insuline moet aanmaken. Insuline staat er om bekend dat het niet-verbrande calorieën opslaat op verschillende plekken in je lichaam en dat willen we natuurlijk niet. Skip daarom de snelle koolhydraten zoals suiker, brood, pasta, rijst, noedels en frisdrank.

Eet proteïnerijk
Wil je proberen om minder (snelle) koolhydraten te eten? Kies dan in plaats daar van voor proteïnerijke producten zoals zuivel, vlees, vis, peulvruchten, noten en eieren.

platte buik zomer

Train je hele lichaam
Train niet alleen je buik, maar probeer je hele lichaam te trainen. Het moet natuurlijk wel in verhouding blijven. Je gespierde valt natuurlijk in het niets wanneer de rest ongetraind blijft.

Eet veel groente
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, eet veel groente. We willen niet als één van je ouders klinken, maar het is echt goed voor je. Naast het feit dat het hartstikke gezond is, bevatten groentes weinig caloerieën maar zorgt het wel voor een verzadigd gevoel na een maaltijd.

Wees realistisch
Dit is misschien wel het allerbelangrijkste: wees realistisch. Verwacht geen platte buik binnen twee weken nadat je dit artikel leest, maar vergeet niet: het is nooit te laat om te beginnen. Hoewel de zomer al van start is gegaan, is dit juist dé motivatie om vanaf vandaag te beginnen. You can do it, girl.

Bron: healthline.com, health.com, cosmopolitan.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 10 maanden geleden formidable

    De enige oplossing: heb schijt.

  • 11 maanden geleden Traveler

    Wees realistisch en weet dat je niet plaatselijk buikvet kunt verbranden en al helemaal niet simpelweg voeding weg te laten...

  1. 1