Real life

Girls Issues: ‘mijn puppy heeft last van het BOSSsyndroom’

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een meisje met een hond met BOSSsyndroom.

Hey meiden van Girlscene,

Ik zit met veel struggles. Het gaat over mijn hondje van nog geen jaar oud.
Mijn puppy die ik na veel problemen heb weggehaald bij zijn vorige baasje, wegens niet willen en kunnen verzorgen, is chronisch ‘ziek’. Mijn puppy heeft last van het BOSsyndroom, dit betekent dat hij kortademig is, last heeft van benauwdheid, een te kleine snuit heeft en er is een kans op plotseling overlijden. Nu is er een kans om de puppy te opereren aan zijn zacht gehemelte en zijn neusgaten, alleen is dit niet goedkoop. Minimaal €500 plus reiskosten, want een dierenkliniek in de buurt is niet gespecialiseerd.
Na de operatie is er een kans dat de puppy niet wakker wordt uit de narcose en dan is het ook niet zeker of hij volledig zal herstellen na een paar weken. Er blijft dan nazorg en er zijn dierenarts bezoeken nodig… nog meer kosten dus. Ik ben zestien jaar oud en zelf verantwoordelijk voor de puppy. Ik heb niet genoeg geld voor de operatie, alles wat ik heb gespaard is voor later. Ik begin namelijk na de examens aan een opleiding. Wat moet ik doen?

– Mijn geld uitgeven aan de puppy en hopen op goed herstel?
– De fokker aanklagen, vanwege doorfokkerij en het niet willen geven van garantie, ook al is het erfelijk? (Ik heb de fokker al benaderd, maar ik krijg antwoordan als: “had je maar een andere hond moeten kiezen”. Terwijl ik de pup niet bij de fokker, maar bij een ander baasje vandaan heb.)
– Het laten zoals het is en hopen op een goed leven voor de puppy.
– De puppy naar een nieuw baasje brengen die wel de financiële rompslomp kan betalen?
– Geld ophalen met gofundme.

Er zijn zoveel opties die door mijn hoofd spoken, terwijl ik eigenlijk bezig moet zijn met de examens die ik deze week heb. Ik hou heel veel van mijn puppy en er is nog zo veel te doen met hem, maar ik wil het beste voor mij én de puppy. Het is zielig om elke dag aan te zien dat hij struggles heeft met benauwdheid en verstikkingsgevaar. Ik wil alles ook zo natuurlijk mogelijk houden… what to do?

Xx meisje en puppy

Hi girl,

Allereerst wat ontzettend naar voor jou en je hondje! Puppy’s zijn zó kwetsbaar en het is vanzelfsprekend dat wij het beste met onze dierenvriendjes voor hebben. Wij kunnen er jammer genoeg niks aan doen dat de puppy slachtoffer is van een doorfokkerij, afschuwelijk dat mensen dit doen. Aan je berichtje te zien ben je erg aan de pup gehecht en ben je een echte dierenvriend. Dat is echt ontzettend lief en mega goed van je.

Super goed dat je zelf al allerlei opties hebt doordacht, maar je bent ook nog maar zestien jaar jong. We snappen dat het jouw hondje is en daarom ook jouw verantwoordelijkheid, maar het is misschien slim om dit samen met je ouders, opa en\of oma of oom en tante te bespreken? Wellicht komen jullie er samen uit, ook over het financiele plaatje.

Wij zijn enorm onder de indruk van alle bedachte opties, hopelijk kom je er snel uit samen met je ouders. En lukt het zo om een beslissing te maken, hoe moeilijk deze ook is. Zo lang het hondje maar een comfortabel leven heeft en het ook voor jou draagbaar is.

Succes girl, hopelijk mag je nog lang genieten van je puppy!

Liefs, Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issue’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.

Beeld: Unsplash

Must reads 👀